1. Jeśli wydajecie decyzje o NP to piszecie że odsEtki narastają dziennie np. o 0,06 zł, Aże na dzień wydania decyzji wynoszą NP. tyle.
2. Bo Pan wpłacił odsetki ale na dzień wydania decyzji np. 2 styczeń napisałam że wynoszą 7,35 i tyle wpłacił w dniu 7 styczeń co robicie w tej sytuacji wzywacie aby była dopłata czyli na dzień spłaty, bo zazwyczaj ludzie płacą tyle ile na dzień wydania decyzji ja piszę w decyzji a sami nie policzą ile na dzień spłaty jak wy robicie?
W decyzji piszę ile odsetek jest na dzień jej wystawienia i informuję o konieczności skontaktowania się w dniu wpłaty w celu wyliczenia bieżącej kwoty odsetek.
dlatego własnie ja w decyzji nie podaję kwoty odsetek.
dołączam do decyzji pismo z informacją, żeby przed dokonaniem wpłaty skontaktowali z pracownikiem świadczeń rodzinnych
Ja podaję kwotę odsetek na dzień wystawienia decyzji, pouczam, że odsetki naliczane są do dnia wpłaty oraz na osobnej kartce daję taką informację jeszcze raz i ile odsetek za dzień i że można się zgłosić do nas w celu naliczenia poprawnej kwoty. Czasem działa