Pan pobieral swiadczenie pielenacyjne i do nadal pobiera od 2013 roku. ciagle byl w krusie. we wrzesniu 2016 roku wyrejestrowali go z krus i pan chcial zeby oplacac mu zus wiec zapalacilam mu zus a teraz mi krus przyslal deyczje ze go wyrejestrowali od wrzesnia i przyslali nakaz płatniczy co teraz???
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Ewalu co z osobą, która od 2013 r. pobiera ŚP i ubezpieczona w KRUS z mocy ustawy teraz kończy się orzeczenie dziecku i problem z określeniem od kiedy zaprzestała pracy w gospodarstwie rolnym, może określić na bieżąco, od miesiąca kiedy składa wniosek u nas bo wcześniej nie było takiego wymogu czy jednak powinniśmy zweryfikować okres wstecz??
Ja też tak miałam. Płacę rolnikowi KRUS od marca 2016r. KRUS przysyła nam co kwartał blankiecik z poleceniem zapłaty. Sprawnie to wychodzi wiec bez obaw.