dopóki nie weszło w życie to oświadczenie, które miało pomóc a zaszkodziło nikt nie myślał o wyrejestrowywaniu z KRUS .. człowiek brał świadczenia a my nie musieliśmy płacić za niego składek .. a teraz to KRUS kombinuje i się czepia :/
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
Potem mam na głowie tego typu przypadki że po roku dowiaduję się że Panią KRUS wyrejestrował a nas ona dopiero poinformowała teraz i co składki do Zus em-rentowe i zdr. od kiedy wyrównać ?? no emert-ren no to od momentu wyrejestrowania a zdrowotna ?? I nikt mi nie umie sensownie tego wytłumaczyć . Mam tej pracy dość >
do mnie wystapili z wnioskiem o udostepnienie danych . Jako podstawę podali art. 37 ust. 3 ustawy z dnia 20 grudnia 1990r. o ubezpieczeniu społecznym rolników ( t.j. Dz.U. Nr 50 z 2008r., poz. 291 ze zmianami) oraz ustawa z dnia 29 sierpnia 1997r. o ochronie danych osobowych ( Dz.U. Nr 133, poz. 883 ze zmianami)
Radca kazał odpisac
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań