Krus zasiłek macierzyńki - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 04 sty 2016, 18:59

Witajcie kto wypłaca zasiłek macierzyński dla Rolnika od 1.01.2016r. Czy rolnikowi przysługuje nowe świadczenie rodzicielskie.Pomóżcie.
ab83
Podinspektor
Od: 12 paź 2015, 19:41
Zajmuję się:

Napisano: 04 sty 2016, 21:34

tez jestem ciekaw bo odesłałem juz kogos do krusu i tak się zastanawiam czy dobrze ? w innej gminie mi powiedziano ze słusznie bo ta osoba też tam wzieła te 3500 i że niby krus jej wyliczy ta różnicę z tego i będzie jej dalej płacił 1000zł. dzwoniłem do krus i babka mówi ze mogą do nich przychodzić tylko tak naprawdę oni sami jeszcze nie wiedza co i jak.......???????
eryk

Napisano: 05 sty 2016, 8:40

Krus nigdy nic nie wie, oni chyba nic nie muszą wchodzą zmiany to wchodzą i dopiero jak ktoś zapuka to się dowiadują
tak krus będzie płacił im różnice
w pierwotnej wersji to my mieliśmy, ale ostatecznie zrobili zmianę do ustawy o ubezpieczeniu społ. rolników i oni mają płacić
gasiak

Napisano: 05 sty 2016, 10:35

Z tym, że jak ja dzwoniłam do pani z KRUS - to powiedziała mi, że owszem będą płacić takie świadczenie pod warunkiem, że oboje rodzice są w KRUSie. a Co w sytuacji kiedy jedno jest w ZUS i np wzięli w zeszłym roku 3000 zł? Czy w takiej sytuacji to my mamy im wypłacić rodzicielskie?
abcd

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x