Tak my też tak zrobiliśmy - dołączyliśmy skan i czekaliśmy około miesiąca i zadzwoniłam na infolinie i okazało się, że w takim przypadku należy wysłać ORYGINAŁY pełnomocnictw pocztą do Ministerstwa Sprawiedliwości (ponoć gdzieś wyświetlał się o tym komunikat - ja go nie widziałam) i dopiero jak dostali oryginały to wszystko ruszyło.Jolanta12 pisze: ↑09 maja 2022, 13:14dołączyłam skan pełnomocnictwa mojej szefowej do reprezentowania Gminy przed sądami, oraz upoważnienie do prowadzenia postępowania wobec dłużników w tym do przesyłów do big i krz i swoje upoważnienie do prowadzenia postępowania wobec dłużników i do przesyłów do krz (nie wiem czy to dobrze zrobiłam i czy wystarczy tylko to) Około miesiąc temu złożyłam ten wniosek i nie mam żadnego sygnału od nich co dalej....
Ja mam stan konta : Aktywny (od marca) ale nie mam dalej dostępu do rejestru organów administracji publicznej, bo, zakładam, że to przez ten rejestr trzeba wprowadzać dłużników. Kaffi ty masz dostęp, wprowadzasz już dłużników?kaffi pisze: ↑12 maja 2022, 20:16Tak my też tak zrobiliśmy - dołączyliśmy skan i czekaliśmy około miesiąca i zadzwoniłam na infolinie i okazało się, że w takim przypadku należy wysłać ORYGINAŁY pełnomocnictw pocztą do Ministerstwa Sprawiedliwości (ponoć gdzieś wyświetlał się o tym komunikat - ja go nie widziałam) i dopiero jak dostali oryginały to wszystko ruszyło.Jolanta12 pisze: ↑09 maja 2022, 13:14dołączyłam skan pełnomocnictwa mojej szefowej do reprezentowania Gminy przed sądami, oraz upoważnienie do prowadzenia postępowania wobec dłużników w tym do przesyłów do big i krz i swoje upoważnienie do prowadzenia postępowania wobec dłużników i do przesyłów do krz (nie wiem czy to dobrze zrobiłam i czy wystarczy tylko to) Około miesiąc temu złożyłam ten wniosek i nie mam żadnego sygnału od nich co dalej....
Wikkaa pisze: ↑13 maja 2022, 8:13Ja mam stan konta : Aktywny (od marca) ale nie mam dalej dostępu do rejestru organów administracji publicznej, bo, zakładam, że to przez ten rejestr trzeba wprowadzać dłużników. Kaffi ty masz dostęp, wprowadzasz już dłużników?kaffi pisze: ↑12 maja 2022, 20:16Tak my też tak zrobiliśmy - dołączyliśmy skan i czekaliśmy około miesiąca i zadzwoniłam na infolinie i okazało się, że w takim przypadku należy wysłać ORYGINAŁY pełnomocnictw pocztą do Ministerstwa Sprawiedliwości (ponoć gdzieś wyświetlał się o tym komunikat - ja go nie widziałam) i dopiero jak dostali oryginały to wszystko ruszyło.Jolanta12 pisze: ↑09 maja 2022, 13:14dołączyłam skan pełnomocnictwa mojej szefowej do reprezentowania Gminy przed sądami, oraz upoważnienie do prowadzenia postępowania wobec dłużników w tym do przesyłów do big i krz i swoje upoważnienie do prowadzenia postępowania wobec dłużników i do przesyłów do krz (nie wiem czy to dobrze zrobiłam i czy wystarczy tylko to) Około miesiąc temu złożyłam ten wniosek i nie mam żadnego sygnału od nich co dalej....
Kaffi, to poproszę ten numerkaffi pisze: ↑13 maja 2022, 20:50Wikkaa pisze: ↑13 maja 2022, 8:13Ja mam stan konta : Aktywny (od marca) ale nie mam dalej dostępu do rejestru organów administracji publicznej, bo, zakładam, że to przez ten rejestr trzeba wprowadzać dłużników. Kaffi ty masz dostęp, wprowadzasz już dłużników?kaffi pisze: ↑12 maja 2022, 20:16Tak my też tak zrobiliśmy - dołączyliśmy skan i czekaliśmy około miesiąca i zadzwoniłam na infolinie i okazało się, że w takim przypadku należy wysłać ORYGINAŁY pełnomocnictw pocztą do Ministerstwa Sprawiedliwości (ponoć gdzieś wyświetlał się o tym komunikat - ja go nie widziałam) i dopiero jak dostali oryginały to wszystko ruszyło.Jolanta12 pisze: ↑09 maja 2022, 13:14dołączyłam skan pełnomocnictwa mojej szefowej do reprezentowania Gminy przed sądami, oraz upoważnienie do prowadzenia postępowania wobec dłużników w tym do przesyłów do big i krz i swoje upoważnienie do prowadzenia postępowania wobec dłużników i do przesyłów do krz (nie wiem czy to dobrze zrobiłam i czy wystarczy tylko to) Około miesiąc temu złożyłam ten wniosek i nie mam żadnego sygnału od nich co dalej....
Też mam aktywne konto ale my dostaliśmy z Ministerstwa instrukcję, z której wynika, że trzeba złożyć odrębny wniosek do Ministerstwa (najlepiej przez ePuap) o założenie specjalnego profilu do zgłaszania dłużników w tym rejestrze organów administracji publicznej. Jesteśmy dopiero w trakcie ogarniania tego.
W poniedziałek mogę też podać numer do Ministerstwa do Działu obsługującego technicznie KRZ (infolinia ale bardzo łatwo się dodzwonić i uzyskać informacje).