kto?

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~Amelia

kto?

Post autor: ~Amelia »

Ustalono już, że nie wypłacamy becikowego gdy rodzice dziecka nie zamieszkują w Polsce. To kto wypłaci im to becikowe jak za granicą podobno nie ma takiego świadczenia. Przepada im 1.000 zł?
~ania
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: kto?

Post autor: ~ania »

Ja tez mam taką sytuacje rodzice przyjechali na miesiac do Polski, sa zameldowani tutaj na stałe a tam pracują. I teraz nie wiem czy przyznac czy dac odmowe, na przetłumaczonym akcie urodzenia jest podany adres zamieszkania matki w Angli. Amelko a jakbyś miała taką decyzje odmowna to wrzuciłabyś tutaj na forum, bardzo prosze ale jeszcze nie wiem czy dać odmowe.
ania
~Amelia

Post autor: ~Amelia »

no mi sie tez wydaje, że odmowa na podstawie art. 1 ust. 3. Do tego na wniosku napisali, że adres zamieszkania jest w Holandii, a zameldowania w Polsce. Najwyżej niech sie odwoła i najlepsze jest to że powiedzieli że za granicą nie ma takiego świadczenia jak becikowe. Jak będę coś miała to wrzuce na forum
~ania
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: ~ania »

dzięki będę wdzięczna
ania
ODPOWIEDZ