Ja się coraz bardziej skłaniam jednak ku wychylaniu się.Iks pisze:No niby racja, że nie jest to dokładnie sprecyzowane, ale to chyba po prostu było tak oczywiste, że nikt nie kwestionował braku zapisu - w końcu organ właściwy wypłacał SP przed wygaśnięciem, wydał decyzję itd. Koszty obsługi też idą na organ, ustawa o ZDO w sprawach nieuregulowanych odsyła do uśr itd. itp. Obaj wiemy, że wolą ustawodawcy było aby organ wypłacający pozostał bez zmian. No można niby dla świętego spokoju ogarnąć te upoważnienia ale powstanie pytanie - co z analogicznymi upoważnieniami do tych programów rządowych itd. ? Ja bym się po prostu nie wychylał - wątpię czy ktoś z kontrolujących na to zwróci uwagę, szczególnie zważywszy na konstrukcję podstawy prawnej w decyzji na ZDO.
Boże uchowaj, ja sam moge nawet to upoważnienie napisac. Sęk w tym, czy znajdę do tego właściwą podstawę.ludek pisze:Ale macie problemy. Pieniądze wam niemiłe czy jak? Kupa kasiory za zasiłki plus wyrównania, to 3% z tego jak marzenie. Wybrzydzacie? Tacy bogaci a jak przychodzi co do czego to jęczycie, że kasy na obsługę nie ma. Robić Wam sie nie chce to deliberujecie co i jak, żeby sie od roboty wykręcić.