Kto ma osobny rachunek bankowy do fa? - Księgowość

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]

Napisano: 30 sty 2015, 14:35

Jak macie rozwiązania w planie kont, jeśli posiadacie w banku: rachunek bieżący, rachunek środków zfśs i rachunek, na który wpływają środki od dłużników alimentacyjnych?
Iwona1

Napisano: 30 sty 2015, 15:16

My mamy osobne konto do FA, na które wpływają należności. Otrzymalismy go w spadku po UM ale teraz jestem nawet zadowolona, że nie mieszaja się te wpłaty z pozostałą działalnoscią MOPS-u. Mamy opcję codziennego zerowania tego rachunku - w jednej kwocie wpłaty sa przelewane dziennie na nasz rachunek podstawowy.
reginka

Napisano: 31 sty 2015, 1:03

Jak to jest rozwiązane w planie kont?
Iwona1

Napisano: 31 sty 2015, 16:36

My też mamy osobne konto bankowe dla FA -ale ja nie zeruję tego rachunku przesyłając środki na rachunek OPS -bezposrednio z rachunku FA przesyłam pieniążki zgodnie z podziałem (BP+ OWD+OWW) do gminy w obowiązujących terminach.Ponadto mam utworzony osobny dziennik księgowania dla FA i jest ok
Allka

Napisano: 31 sty 2015, 20:31

Allka, ja też bezpośrednio przekazuję środki do gminy z tego konta. Jak masz te konta nazwane w planie kont? Może odezwiesz się na e-maila :[email protected]
Iwona1

Napisano: 02 lut 2015, 10:29

Ja mam oddzielny rachunek na dochody OPS. Mam dość szeroką działalność, więc dochodów jest bardzo dużo. Żeby uniknąć zapłaty za wydatki z dochodów wyodrębniłam rachunek i jestem bardzo zadowolona. Księgę na dochody mam oddzielną i jest pełną transparentność wydatków i dochodów.
Mary3

Strona 1 z 1    [ Posty: 6 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x