Która partia zajmie się naszymi problemami? - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 21 paź 2015, 16:39

Jak w temacie ... która z partii zapowiada zmiany dla pracowników socjalnych? Ktoś coś słyszał?
Rodrick_86
Stażysta
Od: 05 cze 2014, 17:00
Zajmuję się:

Napisano: 21 paź 2015, 17:54

Partie obiecują biednym rodzinom a nie pracownikom socjalnym. Pomoc społeczna zostanie taka jaka jest teraz. To ludowi roboczemu ma sie poprawić.
Ares30

Napisano: 21 paź 2015, 21:56

dziabarnica wam pomoże buahahahahaha, wywali was na bruk buahahahahaha
...

Napisano: 21 paź 2015, 22:22

... pisze:dziabarnica wam pomoże buahahahahaha, wywali was na bruk buahahahahaha
Uwazaj, żeby Ciebie nie "wywalili na bruk" i abyś nie musiał przyjść po zasiłek
Rodrick_86
Stażysta
Od: 05 cze 2014, 17:00
Zajmuję się:

Napisano: 22 paź 2015, 0:10

Po wczorajszej debacie zainteresowałam się programem partii RAZEM, znalazłam tam taki zapis :

"Zapewnimy zatrudnienie wymaganej liczby pracowników socjalnych oraz zróżnicujemy ich liczbę w zależności od charakteru gminy. Obecnie na jednego pracownika socjalnego przypada 2000 mieszkańców danej
gminy, niezależnie od zagrożenia strukturalnym bezrobociem i ubóstwem. 47% Ośrodków Pomocy Społecznej nie zatrudnia wymaganej liczby pracowników.
Postulujemy uzależnienie liczby pracowników socjalnych od ilości środowisk wymagających wsparcia: jednego pracownika docelowo powinno przypadać nie więcej niż30 środowisk wymagających pomocy. Pracownicy socjalni i pracowniczki socjalne nie powinni być obciążani pracą administracyjną, a w jak największej mierze realizować aktywizujące formy pomocy."
Marta Kozak

Napisano: 22 paź 2015, 14:11

no to kto się zajmie pracą administracyjną?
kto zatrudni ludzi do papierkowej roboty?
kto może nakazać gminie żeby robiła w kwestii pracowników socjalnych coś więcej niż robi, skoro teraz w 47% gmin nie zatrudnia się zgodnie z przepisami dostatecznej liczby pracowników? u nas kolejne kontrole wskazywały wójtowi że jest niezgodnie z przepisami i nic z tego nie wynikało
siedzimy zakopani po uszy w papierach i problemach ponad siły, marnie opłacani i w złych warunkach lokalowych

nie wierzę że ktoś z góry nam pomoże, z sejmu czy rządu

skoro wójt ma nas gdzieś to tym bardziej minister, poseł czy pożal sie Boże senator :cry:
a to ciekawe...

Napisano: 22 paź 2015, 16:27

Powinniście być państwowi a nie gminni.
Może wystąpicie z taką propozycją?
Gość

Napisano: 22 paź 2015, 18:43

To wiadomość, którą otrzymałem od partii Razem na FB - Chcemy budować Państwo naprawdę opiekuńcze, więc odpowiednie docenienie pracowników socjalnych jest dla nas naturalne.
prac. socjalny

Napisano: 22 paź 2015, 22:36

Do hyde parku z ta ordynarna agitka.
Cisza wyborcza

Napisano: 23 paź 2015, 9:02

Gość pisze:Powinniście być państwowi a nie gminni.
Może wystąpicie z taką propozycją?
świetny pomysł! jestem ZA
zoer

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x