kurator pilne
kurator pilne
Który organ wierzyciela czy dłużnika występuje do sądu z wnioskiem o kuratora dla osoby nieobecnej ?
Re: kurator pilne
mam taką sytuację jestem organem wierzyciela a gmina dłużnika gdzieś w Polsce, od dwóch lat nie mam nic odebranego od dłużnika, pisma awizowane wracają z adnotacja nie podjęte w terminie. Mam sie tym nie przejmować czy jakoś poprosić gminę dłużnika aby ustanowiła kuratora dla osoby nieobecnej? Z dok. wynika że pisali wezwanie na wywiad nie zgłosił się to prokuratura. Mam duże przypuszczenie że ten dłużnik tam nie mieszka.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
organ właściwy dłużnika to może Ci najwyżej napisać że już nie są OWD a nie ustalać kuratora
co za bzdury
co za bzdury
hmmm no to jak zwykle pół na pół a jak robią inni?? bo już zgłupiałam całkiem.
Wyłącznie OWW może wnioskować o ustanowienie kuratora, którego ustanawiamy w sytuacji gdy adres dłużnika pozostaje nieznany. A w takim przypadku NIE JEST MOŻLIWE określenie organu właściwego dłużnika.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
jeszcze nie miałem przypadku żeby mnie jako OWD jakiś OWW kazał ustalać kuratora a jesteśmy duża gminą.
Od razu odbiłbym piłeczkę bo skoro dłużnik nie mieszka na moim terenie to nie jestem OWD, więc nie będę ustalał żadnego kuratora.
Od razu odbiłbym piłeczkę bo skoro dłużnik nie mieszka na moim terenie to nie jestem OWD, więc nie będę ustalał żadnego kuratora.
eMGie pisze:jeszcze nie miałem przypadku żeby mnie jako OWD jakiś OWW kazał ustalać kuratora a jesteśmy duża gminą.
ale za to mieliśmy przypadki gdy OWW wnioskował o podjęcie działań wobec dłużników osadzonych w ZK bo mieli kiedyś w naszej gminie meldunek .....
Oprócz kurator pilne - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna przeczytaj również:
Nowy tytuł wykonawczy rubryki
FA - dłużnik alimentacyjny
podstawa prawna rozporządzenia ministra finansów
urząd skarbowy umarza postępowanie
wniosek o zatrzymanie prawka
czy piszecie do Policji zapytanie czy mieszka na terenie?
Elmer pomóż proszę :)
dłużnik za granicą wpłaca
brak daty i kwoty upomnienia w tw - sygnity
infomonitor
uznany za uchylajacego sie
upomnienia
ODROCZENIE ZE WZGLĘDU NA STAN ZDROWIA CZY ROZŁOŻENIE NA RATY
nienależnie pobrane
wniosek centralny zarząd służby więziennej
wniosek Centrum personalizacji domumentów