Kwalifikacje osoby prowadzącej terapię

Wybrane tematy:
socjoterapia Opieka prawna nad małoletnią wychowanką w ciąży Zwolnienie dziecka z placówki opiekuńczo- wychowawczej urlopowanie wszystkich wychowanków z placówki... Alimenty ponowne umieszczenie w POW odpłatność za pobyt pensjonariusza w ZOL
ODPOWIEDZ
Felicja

Kwalifikacje osoby prowadzącej terapię

Post autor: Felicja »

Jakie kwalifikacje mają w Waszych placówkach osoby prowadzące terapię? Czy wystarczające jest ukończenie studiów podyplomowych z zakresu terapii pedagogicznej (ew. kursu kwalifikacyjnego)?
ags

Re: Kwalifikacje osoby prowadzącej terapię

Post autor: ags »

W naszej placówce nikt nie prowadzi terapii jako takiej.. Jest psycholog, który stale spotyka się z wychowankami i prowadzi z nimi zajęcia. A pedagog zajmuje się m.in. prowadzeniem zajęć socjoterapeutycznych.
ale

Post autor: ale »

Osoba prowadząca terapię w placówkach powinna ukończyć szkołę. Ustawodawca jest tu wymagający surowy oraz precyzyjny .
ewaaaa

Post autor: ewaaaa »

jestem terapeutą w domu dziecka, skończyłam resocjalizację,podyplomówkę z socjoterapii, terapii rodzin, mam certyfikat do prowadzenia diagnozy i terapii dziecka po urazach psychicznych Instytutu Psychoterapii i trochę szkoleń szkończonych w Instytucie Ericksonowskim
ODPOWIEDZ