LBK - PFRON - zadania powiatów

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 16 cze 2016, 9:36

Witam.
Jak myślicie czy osoba, która jest na emeryturze może dostać dofinansowanie do komputera, chyba gdzieś czytałam, że można dof. zakup komputera jeżeli jest to dziecko uczące się lub os aktywna zawodowo tylko nie pamiętam gdzie to było.
Kajda1409

Napisano: 16 cze 2016, 10:57

jeśli chodzi o dofinansowania likwidacji barier w komunikowaniu się to nie ma ograniczenia żadnego (no może oprócz raz na 3 lata), chyba, że macie ustalone swoje wewnętrzne procedury, no to wtedy tak, ja mam takie:

"Kategorie Wnioskodawców, którzy mogą ubiegać się o dofinansowanie zakupu komputera:
- dzieci i młodzież niepełnosprawna ucząca się posiadająca aktualne orzeczenie o niepełnosprawności albo o znacznym lub umiarkowanym stopniu niepełnosprawności,
z ubytkiem słuchu na poziomie od 70 decybeli, głuchoniemi, niemi, niewidome, niedowidzące,
- dzieci i młodzież z rodzajami niepełnosprawności ograniczającymi lub uniemożliwiającymi kontakt z otoczeniem, ucząca się, która posiada orzeczone przez Poradnię Psychologiczno – Pedagogiczną wskazanie do indywidualnego nauczania w domu,
- dzieci i młodzież ucząca się, z brakiem lub niedowładem jednej lub obu kończyn górnych,
­- osoby dorosłe w wieku aktywności zawodowej oraz dzieci i młodzież ucząca się, z brakiem lub niedowładem jednej lub obu kończyn górnych, poruszające się na wózkach inwalidzkich
- osoby dorosłe niepełnosprawne w wieku aktywności zawodowej, posiadającej orzeczenie o niepełnosprawności o znacznym lub umiarkowanym stopniu niepełnosprawności,
z ubytkiem słuchu na poziomie od 70 decybeli, głuche, nieme oraz osoby niewidome i niedowidzące ze znacznym stopniem niepełnosprawności,
- dla osób z innym rodzajem niepełnosprawności w przypadku szczególnie uzasadnionym rodzajem niepełnosprawności i ich możliwością funkcjonowania, w tym osoby zatrudnione poruszające się na wózkach inwalidzkich."
Tomasz1981
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 30 paź 2015, 14:05
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x