liczyć alimenty czy nie? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 12 wrz 2016, 19:19

Witajcie. Bardzo proszę o pomoc bo mam mały dylemat.
Z wnioskiem o rodzinne przyszła kobieta która zasiłek pobiera już od lat. W tym roku rozwiodła się, wyrok uprawomocnił się w lipcu. Tylko, że alimenty od męża miała zasądzone już od 2013r. Mam ten wyrok w aktach ale rzecz jasna dopóki miała męża to żadnych alimentów nie liczyliśmy. Teraz we wniosku występuje jako rozwódka tylko mam wątpliwości czy powinna wpisać alimenty otrzymane w 2015r. skoro w tamtym czasie była mężatką i alimenty były od męża.
Blusia

Napisano: 12 wrz 2016, 21:28

LICZYC
xxz

Napisano: 13 wrz 2016, 0:22

Blusia pisze:Witajcie. Bardzo proszę o pomoc bo mam mały dylemat.
Z wnioskiem o rodzinne przyszła kobieta która zasiłek pobiera już od lat. W tym roku rozwiodła się, wyrok uprawomocnił się w lipcu. Tylko, że alimenty od męża miała zasądzone już od 2013r. Mam ten wyrok w aktach ale rzecz jasna dopóki miała męża to żadnych alimentów nie liczyliśmy. Teraz we wniosku występuje jako rozwódka tylko mam wątpliwości czy powinna wpisać alimenty otrzymane w 2015r. skoro w tamtym czasie była mężatką i alimenty były od męża.
Pytanie podstawowe:czy mając zasądzone alimenty prowadziła wspólne gospodarstwo domowe i czy podawała męża jako członka rodziny,bo takie przypadki też się zdarzają.
Nie mając rozwodu dochody współmałżonka w zasadzie się wlicza.
rozsadek5

Napisano: 13 wrz 2016, 7:31

na jakiej podstawie chcesz liczyć osobie dochód, którego nie miała?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x