Witam,
przed chwilą zostałam poinformowana że od maja maja likwidować postępowanie egzekucyjne wobec dłużników alimentacyjnych, czy ktos z Was był może ostatnio na jakim szkoleniu i słyszał podobne informacje i może to potwierdzić ???
bo już zabierają i zabierają i jakoś tego nie widać, sorry ale uwierzę jak zobaczę na papierze, a w bajki to ja przestałam wierzyć dawno temu, szczególnie tę bajkę
nie dziwie się, tez już kilka razy się rozczarowałam w tym temacie, miałam nadzieje ze ktoś był na jakimś szkoleniu ostatnio i może to potwierdzić...bo właśnie miałam się zabierać za tworzenie kolejnych tytułów no cóż, może się kiedyś doczekamy...
w chwili obecnej jest projekt ustawy i rzeczywiście są w nim założenia zlikwidowania egzekucji administracyjnej, z tym, że chyba ZUS i MF zgłosili jakieś zastrzeżenia do projektu, na stronie MPiPS nie specjalnie się coś dzieje z tym projektem, natomiast można poczytać uwagi, opublikowane na BIPie dopiero w lutym 20145 ale datowane na sierpień wrzesień 2014 roku. I na razie cisza
I z chaosu wyłonił się głos: „Śmiejcie się i bądźcie radośni, bo zawsze może być gorzej.”
Więc śmialiśmy się i byliśmy radośni i było GORZEJ …........