lista wypłat 500+, kto pomaga sprawdzać
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: lista wypłat 500+, kto pomaga sprawdzać
"Ja zawsze sprawdzam nowe decyzje. Sprawdzam to, co mam na liście z tym, co jest na wniosku (oczywiście numer rachunku). Bo przecież mogłam się pomylić. Robię to po to, żeby mieć pewność, że czeskiego błędu w numerze konta nie zrobiłam'
to ile ty wypłacasz świadczeń, że masz na to czas?
to ile ty wypłacasz świadczeń, że masz na to czas?
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
- Edysia185
- Starszy referent
- Zajmuję się: SR
- Kontakt:
Pmaiętam, że miałam taką sytuację, że ktoś niewyraźnie napisał jedną cyfrę w numerze konta i np. program nie chciał mi tego zaakceptować, poniewaz suma kontrolna się nie zgadzała. Dodam, że to SYGNITY. Więc ja już nic później nie sprawdzam.
- MartaW
- Referent
- Zajmuję się: wszystkim
- Kontakt:
500 sztuk 500+ i z 600 sztuk ŚR, i z 50 sztuk FA
Czasu to ja nie mam, ale też zarabiam zbyt mało, żeby potem za głupi błąd z pensji oddać.
Czasu to ja nie mam, ale też zarabiam zbyt mało, żeby potem za głupi błąd z pensji oddać.
Kto pyta, nie błądzi.
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
z pensji to raczej nic nie będziesz oddawać
. Ale ja też sprawdzam zawsze z listą z poprzedniego miesiąca, dla pewności. ;d

- MartaW
- Referent
- Kontakt:
No mam nadzieję, inaczej idę do Biedronki na kasę:)
Kto pyta, nie błądzi.
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
MartaW pisze:500 sztuk 500+ i z 600 sztuk ŚR, i z 50 sztuk FA
A jakbyś miała 2300 wychowawczych i 1700 rodzinnych + pielęgnacyjne, fundusze itd. to też byś wertowała 4tysiące teczek co miesiąc? No weź. No i z tym oddawaniem z pensji to nie jest takie proste, że się pomylisz i od razu musisz oddawać. To jest NP, oddaje strona. Żeby oddawał urzędnik to by musiało SKO stwierdzić nieważność decyzji jako wydanej z rażącym naruszeniem prawa, a potem jeszcze strona by musiała wygrać w sądzie sprawę przeciwko organowi, a potem jeszcze by musieli ci przypiąć odpowiedzialność za wydanie decyzji - a odpowiada kierownik który ją podpisuje w zasadzie.
Walka z wiatrakami since 1998.
- MartaW
- Referent
- Kontakt:
Ja zapytam nieśmiało, czy tylko Ty zajmujesz się tym wszystkim? Bo mi to trąci niewolniczą pracą.
Kto pyta, nie błądzi.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
ja sprawdzam nową listę z poprzednią i sprawdzam czy nowe osoby są na liście. Podpisuję się ja jako pracownik merytoryczny i jako sprawdzający pod względem formalnym, księgowa jako sprawdzenie pod względem rachunkowym i kierownik
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
MartaW pisze:500 sztuk 500+ i z 600 sztuk ŚR, i z 50 sztuk FA
dziwne ... naprawdę macie więcej SR niż SW ??? jakim sposobem ? jak ktoś się łapie na SR to na pewno łapie się na SW choćby z samego dochodu, a gdzie bez dochodowi ???
a jeśli chodzi o listę wypłat SW - robię ją sama, nastęnie sprawdzam z listą z zeszłego mc. potem podpisuje ją główna księgowa, a na końcu kierowniczka.
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Ogólnie to jest nas dwoje + kierownik który pomaga, ale wiadomo, że ma też swoją robotę, w zeszłym roku mi wyszło jakieś ~2 tysiące dec, które zrobiłem sam, z czego prawie 3/4 w okresie od sierpnia do listopada. Do tego mam ropsy, odpowiedzi na wnioski o udostępnienie danych, zaświadczenia i kdry, koleżanka ma postępowania wobec dłużników i nienależnie pobrane. Do tego powrócą do nas po macierzyńsko-porodowych dwa plecaki które mają zakres obowiązków, ale nic poza tym. Nawet nasz kierownik im nie może uwagi zwrócić bo są "z polecenia" więc nie do ruszenia. Siędzą i nic nie robią, bo jak robią to są błędy. Ale co miesiąc płacą więc niby to nie jest niewolnictwo, ja stwierdziłem, że to podpada pod wyzysk na co mi oznajmiono, że "tak jest wszędzie i żebym nie marudził, a jak mi się nie podoba to mogę się zwolnić"MartaW pisze:Ja zapytam nieśmiało, czy tylko Ty zajmujesz się tym wszystkim? Bo mi to trąci niewolniczą pracą.

Walka z wiatrakami since 1998.
Oprócz lista wypłat 500+, kto pomaga sprawdzać - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Sprawozdanie przewidywane wykonanie wydatków na 2018 rok.
wniosek na ojca, pozew o alimenty od matki, matka szaleje
brak płaty nienależnie pobranego świadczenia
od kiedy przyznać świadczenie?
uchylenie decyzji na wniosek klietki
Nienależnie pobrane świadczenie 500+.
cas - pismo odnośnie wniosków elektronicznych
Z JAKIEGO MIESIĄCA DOLICZYĆ DOCHÓD UZYSKANY
weryfikcja osób po 3miesiącach
sprawozdanie kwartalne do 15 stycznia 2018
Wniosek pozostawiony bez rozpatrzenia a wniosek o ponowne ro
Zaangażowanie - 500+ !!! Jak powinno być ?
Jak prawidłowo policzyc dochod z gospodarstwa
Jaki policzyć dochód z gospodarstwa
TACIERZYŃSKI W TRAKCIE PRACY!
3 miesiące na dostarczenie tytułu wykonawczego (alimenty)