Luknijcie prosze - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 12 cze 2014, 9:01

elka32 pisze:Tak tak:) A co z tym etatem czy urlop wychowawczy te 400,00 zł dziele?
no nie ... czy masz w naszej ustawie dodatek uzależniony od części etatu ? :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 12 cze 2014, 9:05

powiedz mi jeszcze na jaki art. sie powolac?
elka32

Napisano: 12 cze 2014, 9:10

elka32 pisze:Witam mam taka sytuacje Kobieta dzis przyszla do mnie z podaniem o udzielenie urlopu wychowawczego na corke ktora legitymuje sie orzeczeniem o stopniu niepelnosprawnosci dodatkowo gdy dziewczynke zawozi do szkoly ona pracuje. Zaklad pracy jak najbardziej jej udzieli urlopu wychowawczego od lipca 2013r. Co wogule z tym zrobic kobieta dzis przychodzi do mnie z zaswiadczeniem:/
elka32 pisze:powiedz mi jeszcze na jaki art. sie powolac?
to znaczy ?
nie napisałaś jaki stopień niepełnosprawności ma dziecko
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 12 cze 2014, 9:15

elka32 ty się dobrze zorientuj co i jak z tym urlopem co by nie było że pracodawca udzielił pani UW na 1/10 etatu a na 9/10 pani pracuje - to jest nieprawidłowe
madzia11

Napisano: 12 cze 2014, 9:16

jesli kobieta przebywa na urlopie wychowawczym i pracuje to musisz ustalic najpierw czy ta praca nie koliduje z osobistym sprawowaniem opieki - to znaczy ustalic co robi, gdzie, jak dlugo...a potem sama musisz ocenic czy to podpada pod art. 10 ust. 5 pkt 3
poza tym co to za zaklad pracy ? czy oni aby wiedza co zaswiadczyli?:) urlopu wychowawczego nie udziela sie na czesci etatu - umowa o prace mogla byc zawarta na czesci etatu ale nie udzielony urlop wych.
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 12 cze 2014, 9:25

kobieta podobno wychodzi wczesniej godzine z pracy kazdego dnia
elka32

Napisano: 12 cze 2014, 9:33

elka32 pisze:kobieta podobno wychodzi wczesniej godzine z pracy kazdego dnia
ta jak dla mnie nie jest to urlop wychowawczy :shock:
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x