Mądre głowy czy należy mi się SZO? - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 22 paź 2018, 20:25

Proszę pomóżcie, moja mama jest wdową od kilku tygodni posiada orzeczenie o znacznym stopniu niepełnosprawności . Byłam u nas w Gops-ie i chciałam złożyć na SZO na mamę ale Pani powiedziała że mi się nie należy . Zamieszkuje z mężem córka i mamą. Ja nie pracuje ubezpieczona jestem dobrowolnie w KRUS a mąż od 3 miesięcy przebywa w Norwegii. Dlatego piszę i prosze i proszę o informację czy ma rację, bo z tego co już się dowiadywałam to w tym przypadku zasiłek ten nie podlega koordynacji i nie są do niego liczone dochody męża ponieważ to ja z mamą stanowię rodzinę ...mądre głowy pomóżcie.
Urszulaaaaa
Praktykant
Od: 22 paź 2018, 20:13
Zajmuję się: Uczeń

Napisano: 23 paź 2018, 10:43

Nikt nie pomoże?
Urszulaaaaa
Praktykant

Napisano: 23 paź 2018, 11:09

Wg świadczeń rodzinnych razem z mężem stanowisz rodzinę, czy to ci się podoba czy nie ;)
Twoja mama stanowi osobną rodzinę.
Do SZO liczony jest dochód dwóch rodzin.
Dochód męża jest liczony, koordynacja nie ma nic do tego.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 24 paź 2018, 16:09

Więc podaje dochód męża na oświadczeniu , a wniosek nie jest wysyłany do Wojewódzkiego?
Urszulaaaaa
Praktykant

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem