Mam problem,prosze o rade - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 25 cze 2010, 21:58

Zmienilam prace i nie zglosilam tego faktu.Przy skladaniu nowego wniosku dowiedzialam sie ze bedzie wszczete postepowanie.Musialam przyniesc zarobek za pierwszy przepracowany miesiac tj.grudzien 2009 a ja rozpoczelam prace 2 listopada bo 1 bylo swieto i zaklad pracy byl zamkniety.Za listopad mialam 1300 zł a za grudzien 2050 zł poniewaz grudzien w handlu jest najlepszym miesiacem.Niestety przekroczylam i musze zwrocic zaliczke w kwocie 4500+odsetki.Zyje od wyplaty do wyplaty z 2 dzieci.Jak moge to rozwiazac.Pomozcie
~Gabrysia

Napisano: 30 cze 2010, 16:40

warto zwrócić się z prośbą do OPS-u o umorzenie z przyczyn wyjątkowych
~zyta

Napisano: 02 lip 2010, 11:25

NA TWOIM MIEJSCU DOCHODZIŁABYM PONOWNEGO ROZPATRZENIA SPRAWY Z RACJI TEGO ŻE POD UWAGĘ POWINNO SIĘ WSIĄŚĆ LISTOPAD GDYŻ 1 LISTOPADA JEST DNIEM WOLNYM USTAWOWO OD PRACY I NIE MA INNEJ MOŻLIWOŚCI

ŻYCZĘ POWODZENIA
~lila

Napisano: 14 sie 2010, 16:33

Jeżeli umowa o pracę była zawarta od 2.11.2009r., to pierwszym pełnym miesiącem był kolejny miesiąc, a więc okres - 1.12.2009r. - 31.12.2009r. i to właśnie dochód z tego miesiąca waży na uprawnienia od 1.01.2010r. Wszelkie zmiany w swojej sytuacji zgłasza się niezwłocznie.
~Marek

Napisano: 14 paź 2010, 17:17

ale dlaczego musisz zwrocic zaliczke skoro do nowego swiadczenia na 2010 rok dopiero skladasz papiery oza poprzedni rok bo nie rozumiem tu czegos. jakbys miala te dochody dodatkowe w 2008roku to bym to zrozumiala ale tak nie rozumiem tego. jaki mialas przychod ogolny w ciagu calego roku? mojej siostrze przekroczylo o cale 50zł ale oczywiscie skladala sama na siebie bo jest pelnoletnia a kazali jej doniesc od mamy zaswiadczenia nie wiem czemu im pisze odwolanie. taki pijaczyna dostanie ponad 500zl bo jest\"chory a matki z dziecmi maja sie meczyc na marnych 60zł to jest bezsens
~daria

Napisano: 16 paź 2010, 10:10

daria - siejesz zamęt i tyle, sprawa już i tak przeterminowana, nie wiadomo czy osoba się odwołala
~xxx

Napisano: 03 lis 2010, 9:46

Jak zmieniłaś pracę to po co dochód uzyskany ?
~anaI

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x