odwolywałam się do wsa w sprawie szo w ubiegłym roku i również na następny okres zasiłkowy sąd za pierwszy okres zasiłkowy uchylił decyzje organów a za drugi okres zasiłkowy oddalił moją skargę nie wiem jak to rozumieć te same dokumenty ta sama sprawa a dwa różne wyroki dodam że sprawy te odbyły się w odstępie 1 miesiąca prawie sie zbiegły i z którym wyrokiem mam iść do gopsu odpowiedzcie co robić?
dzieki za odpowiedz ale co z tym drugim wyrokiem który oddalił moją skargę czy gops nie będzie go brał pod uwagę i jak potraktuja obydwa okresy zasiłkowe .
Może jeszcze ktoś więcej napisze co o tym sądzi np; kati elmer iks .Bardzo prosze
Musiałbym przeczytać oba uzasadnienia, ale w zasadzie ops powinien brać oba pod uwagę, jest związany zarówno wyrokiem uchylającym decyzje organów, jak i tym oddalającym skargę. OPS otrzyma oba wyroki razem z dokumentami od SKO (bo tam na poczatku trafią kwity z sądu), więc nie ma znaczenia, czy Ty im zaniesiesz jeden czy oba. Zresztą ops musi czekać na zwrot kompletu dokumentów żeby ruszyć ze sprawą - a to może trwać nawet kilka miesięcy.
Jeśli orzeczenie było już w momencie faktycznej rezygnacji, to ten PUP później dla mnie nie był przeszkodą, gorzej jeśli była rezygnacja, potem PUP, a orzeczenie dopiero po jakimś czasie, wtedy dawałem odmowy, SKO utrzymywało, WSA czasem to wszystko uwalało (zdaje się, że 2 przypadki). Jeśli w pierwszym wyroku na stary okres w uzasadnieniu napisali, że rezygnacja była, to organ musi to uwzględnić i przyznać świadczenie (chyba, że SKO złoży skargę kasacyjną do NSA), a na nowy okres - jeśli skarga oddalona, to decyzja odmowna jest utrzymana niestety. Tylko nie wiem czy w sytuacji wiążącego wyroku na poprzedni okres, SKO powinno podtrzymywać odmowę - może to był powód oddalenia skargi? Albo inny skład orzekający. Tak czy inaczej ciekawe... Podaj sygnaturę wyroków, poczytam sobie.
Mógł - jestem facetem A w mailu mam imię i nazwisko, więc nie bardzo mogę, ale możesz tutaj wysłać na PW (prywatna wiadomość - trochę wyżej obok napisu "Twoje konto").
Ps. Twoje dane osobowe i miejsce zamieszkania w bazie orzeczeń są usunięte, ochrona danych osobowych i takie tam