mam tu takiego mądrego PANA - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 17 maja 2016, 15:09

który twierdzi że uzysk dochodu i zaświadczenie netto jest tylko w uzasadnionych przypadkach (czyli urzędnik coś sobie wymyslił)....coś nowego....składa na 500+ , ma umowę o pracę od lutego br i za marzec do dochodu doliczyli mu kasę z ZFŚS i przekracza 800 zł, ale gdyby wziął stałą pensję to nie, więc dlaczego ten 1 m-c ma mu zaważyć na całym roku....a może by tak nie zgłaszać tego uzyskania...kombinuje...wniosek złożył i zaznaczył uzyskanie, dokumentów żadnych jeszcze pod to nie mam...jak tu od Pana wysępić zaświadczenie, jeśli on mi jest w stanie napisać oświadczenie że nie miał uzyskania dochodu, by tylko dostać 500+ przez 1,5 roku....brak mi juz argumentów do tłumaczenia:(
kasia7

Napisano: 17 maja 2016, 15:10

tu nie ma co sępić tylko samemu do pracodawcy wystąpić :D
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 17 maja 2016, 15:16

ale nie wiem kto jest pracodawcą, zaznaczył we wniosku uzyskanie dochodu i przyniósł zaświadczenie za luty ale kazałam mu za marzec (kolejny m-c po podjęciu zatrudnienia) i tu zonk, bo były bony i przekracza, więc póki co to nie mam żadnego dokumentu
kasia7

Napisano: 17 maja 2016, 15:18

dowiesz się w ZUS ;)
pytaj o płatnika składek
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Napisano: 17 maja 2016, 15:21

pismem do ZUS bo empatią chyba nie da rady???
kasia7

Napisano: 18 maja 2016, 9:10

Jak wydrukujesz zus od 1.01.2014 do dzisiaj to masz nip firmy wklepiesz nip w wyszukiwarkę i masz adres firmy
elleok

Napisano: 18 maja 2016, 9:29

Jak wyżej. Dodałbym mu jeszcze ze przy składaniu następnego wniosku wszystko wyjdzie a konsekwencją tego będzie zwrot niezależnie pobranego świadczenia z ustawowym odsetkami a i przecież falszywe oświadczenie wymaga zawiadomienia prokuratury.
A z drugiej strony to jest dokument który to strona powinna sama dostarczyć a nie OPS prowadzić dochodzenie - wezwanie do uzupełnienia dokumentów pod rygorem pozostawienia wniosku bez rozpatrzenia
Zxc123

Napisano: 18 maja 2016, 13:10

wiem, też mu tak wytłumaczyłam, no ale co poradzę jak on jest mądrzejszy od ustawy... dzięki za pomoc, powiedziałam mu że ma możliwość odwołania sie
kasia7

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x