marnotrawienie - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 05 sie 2016, 12:10

Pani ma 5 dzieci. Męża ma ale z nim nie mieszka, za to jest uroczy kochanek. 2500 zł 500+, 2340 zł zr + dodatki, zp, śp, 1900 FA. Kwestii alkoholowej pracownik socjalny nie do końca może potwierdzić,ale przewala wszystkie pieniądze nie wiadomo na co, dzieci hoduje a nie wychowuje. Wniosek do sądu złożony o przyjrzenie się sytuacji dzieci jeszcze w trakcie badania sytuacji. Najprawdopodobniej finansuje kochanka, używki, maszyny itp. wszystko bedę mieć udokumentowane. Jesteśmy małą gminą. Nie dam jej przecież 6000 zl na talon do spożywczego. Plan mam następujący: FA i ŚP na jej konto. 500+ i zr, zp i dodatki na talon do wielobranżowego , czynsz, rachunki, obiady i internat od września, talon do małego sklepu z ubraniami,myślę też o rehabilitacji dla dziecka niepełnosprawnego. tylko jak to miesięcznie rozliczyć to ja nie wiem bo kwota musi mi zejść co do grosza bo księgowa nas zabije.
ania32

Napisano: 08 sie 2016, 9:56

No pomóżcie wiem, że sprawa beznadziejna. 5 takich osób i w małym OPS potrzeba jednej osoby żeby to wszystko rozliczyć. Może ktoś już tak rozliczał. Ja do tej pory miałam w talonie ale małe kwoty do spożywczaka a teraz to masakra bo kwota jest duża.
ania32

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x