Pani ma 5 dzieci. Męża ma ale z nim nie mieszka, za to jest uroczy kochanek. 2500 zł 500+, 2340 zł zr + dodatki, zp, śp, 1900 FA. Kwestii alkoholowej pracownik socjalny nie do końca może potwierdzić,ale przewala wszystkie pieniądze nie wiadomo na co, dzieci hoduje a nie wychowuje. Wniosek do sądu złożony o przyjrzenie się sytuacji dzieci jeszcze w trakcie badania sytuacji. Najprawdopodobniej finansuje kochanka, używki, maszyny itp. wszystko bedę mieć udokumentowane. Jesteśmy małą gminą. Nie dam jej przecież 6000 zl na talon do spożywczego. Plan mam następujący: FA i ŚP na jej konto. 500+ i zr, zp i dodatki na talon do wielobranżowego , czynsz, rachunki, obiady i internat od września, talon do małego sklepu z ubraniami,myślę też o rehabilitacji dla dziecka niepełnosprawnego. tylko jak to miesięcznie rozliczyć to ja nie wiem bo kwota musi mi zejść co do grosza bo księgowa nas zabije.
No pomóżcie wiem, że sprawa beznadziejna. 5 takich osób i w małym OPS potrzeba jednej osoby żeby to wszystko rozliczyć. Może ktoś już tak rozliczał. Ja do tej pory miałam w talonie ale małe kwoty do spożywczaka a teraz to masakra bo kwota jest duża.