MATKA POBIERA U NAS 500 NA CÓRKĘ.
przychodzi pismo od taty z innej gminy,że dziecko od marca br. jest przy nim.
wysyłam pracownika socjalnego do Pani - informacja ta potwierdzona jest, dziecko od marca faktycznie u taty.
jednocześnie toczy się postępowanie w Sądzie o ustalenie miejsca pobytu dziecka.
w opinii mojego prawnika, powinnam uchylić 500 matce poniewaz nie sprawuje opieki nad dzieckiem.
Moje pytanie - czy wysyłam pismo do tamtej gminy o wywiad z tata czy dziecko jest z nim ? by pracownicy socjalni tamtej gminy ustalili i mi to opisali w wywiadzie?
co robic ?
matka bierze u nas 500, a dziecko w innej gminie u taty
-
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
Re: matka bierze u nas 500, a dziecko w innej gminie u taty
Do tamtej gminy nic nie wysyłasz, masz potwierdzone wywiadem, że matka nie sprawuje opieki więc uchylasz decyzje i wszczynasz postępowanie o n/p świadczenie. Ojciec cię nie interesuje, jak będzie chciał to złoży wniosek w innej gminie, ma na to prawo.Maja512 pisze: 27 paź 2021, 15:21 MATKA POBIERA U NAS 500 NA CÓRKĘ.
przychodzi pismo od taty z innej gminy,że dziecko od marca br. jest przy nim.
wysyłam pracownika socjalnego do Pani - informacja ta potwierdzona jest, dziecko od marca faktycznie u taty.
jednocześnie toczy się postępowanie w Sądzie o ustalenie miejsca pobytu dziecka.
w opinii mojego prawnika, powinnam uchylić 500 matce poniewaz nie sprawuje opieki nad dzieckiem.
Moje pytanie - czy wysyłam pismo do tamtej gminy o wywiad z tata czy dziecko jest z nim ? by pracownicy socjalni tamtej gminy ustalili i mi to opisali w wywiadzie?
co robic ?
Oprócz matka bierze u nas 500, a dziecko w innej gminie u taty - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Żądanie zwrotu - nie widzi decyzji z której ma być potrącone świadczenie
opieka naprzemienna -nooo jakby nie do końca
umorzyć postępowanie czy dalej żądzć NN??
zmiana miejsca zamieszkania - termin
Przysposobienie dziecka
rozwiązane przysposobienie
wszczęcie postepowania koordynacja- miejsce zamieszkania
Zmiana ustawy 500+, a realizacja formy rzeczowej
500+ po nowemu a PCPR
Wniosek z Polskieg Organizacji Turystycznej - BON
Koszt obsługi R.500+ w 2022r. - PCPR
Wyjazd wnioskodawcy - pilne
Kiedy będzie ogłoszona nowela ustawy 500+
problem z listą wypłat
przedłużka covid , karta do 30.04. br, od 1.06. - decyzja czy informacja?
inne nazwisko, zawarcie związku małżeńskiego