Witam! Mam skomplikowaną sprawę i proszę Was o pomoc, matka pobiera na 3 dzieci 500+, przyszło pismo od męża, że dzieci od końca lipca zamieszkują z nim (wypłaty za sierpień poszły), że są w separacji, w trakcie sprawy rozwodowej i on chce wszczęcia postępowania i wywiadu w tej sprawie, złożył też wniosek w sierpniu elektroniczny. Zrobiłam wszczęcie w tej sprawie, do wiadomości też żonie, zostały przeprowadzone wywiady, z których wynika, że dzieci zamieszkują z ojcem, dogadali się, że sierpniowe pieniądze ona mu przekazała na konto. Teraz co dalej? zakończenie postępowania musi być? poprosiłam go o rezygnację z wniosku sierpniowego i żeby złożył we wrześniu skoro kasę otrzymał za sierpień, to wtedy postanowienie o odmowie wszczęcia czy o umorzeniu postępowania? A teraz co do matki, co zrobić? bo ona dostała do wiadomości zawiadomienie o wszczęciu, mam wywiad i jej oświadczenie, że dzieci z nianie mieszkają, i co dalej? jeszcze wszczęcie i zakończenie przed uchyleniem? jak to jaknajszybiej zrobić, bo chcę się wyrobić przed wypłatami
Jak zakończyła się sprawa ? Ja mam jeszcze lepsze kwiatki. Ojciec składa wniosek i dziecko jest przy nim ale orzeczenie sądowe jest miejsce przy matce. Wiec idę w domowe, zanim zbadałam sprawę wpływa pistanowienie zmieniające ze dziecko jest przy nim. Jestem już w kolejnym miesiącu. Mogę zrobić odmowę na jeden miesiąc a od następnego przyznać? W jednej decyzji ? Na jeden wniosek ?