Matka w składzie rodziny pełnoletniej osoby uprawnionej - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 30 paź 2014, 12:03

Mam decyzję odmowną ponieważ dochód przekracza przez dochody matki która jest w składzie rodziny , matka twardo upiera się że ona nie powinna być w składzie rodziny bo synuś jest pełnoletni i ona i jej n powinny być brane pod uwagę. Proszę podpowiedzcie mi jaki art. mówi że jeżeli nie ma alimentów od obojga rodziców to drugie musi być w składzie rodziny bo muszę im to dokładnie opisać w decyzji bo na pewno się odwołają a ja mam zaćmienie?
Maria3

Napisano: 30 paź 2014, 13:37

Maria3 pisze:Mam decyzję odmowną ponieważ dochód przekracza przez dochody matki która jest w składzie rodziny , matka twardo upiera się że ona nie powinna być w składzie rodziny bo synuś jest pełnoletni i ona i jej n powinny być brane pod uwagę. Proszę podpowiedzcie mi jaki art. mówi że jeżeli nie ma alimentów od obojga rodziców to drugie musi być w składzie rodziny bo muszę im to dokładnie opisać w decyzji bo na pewno się odwołają a ja mam zaćmienie?
jest to art 2 pkt 12 - rodzinie - oznacza to odpowiednio następujących (..... )
do rodziny nie zalicza się:
a) dziecka pozostającego pod opieką opiekuna
b) dziecka pozostającego w związku małżeńskim,
c) uchylone

d) rodzica osoby uprawnionej zobowiązanego tytułem wykonawczym pochodzącym lub zatwierdzonym przez sąd do alimentów na jej rzecz
Becia2

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x