meldunek - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 05 sie 2014, 14:32

Jeżeli osoba ma meldunek na pobyt stały w innej gminie i chce u n nas złożyć wniosek na zasiłek rodzinny to powinna dołączyć dokument potwierdzający tymczasowe zameldowanie zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Pracy i polityki Społecznej tak ?? Upewnijcie mnie proszę
Dorota..

Napisano: 05 sie 2014, 14:35

wniosek składa się ze względu na miejsce zamieszkania
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 05 sie 2014, 14:39

czyli co może u nas i nie musi sie meldowac tymczasowo na terenie naszej gminy. wystarczy tylko, że napisze oświadczenie. A ty jak robisz w takiej sytuacji?

Bo dla mnie § 10 Rozporządzeniem Ministra Pracy i polityki Społecznej z dnia 3 stycznia 2013 mówi o tym , że powinien być tymczasowy meldunek
Dorota..

Napisano: 05 sie 2014, 14:42

też mam taki przypadek - mąż zameldowany na stałe w jednej gminie, żona stałe w drugiej gminie, mieszkają w naszej, ale nie mają jeszcze zameldowania żadnego /dopiero jak będzie odbiór ich nowowybudowanego domu/, wniosek u nas składają tak?
ja..

Napisano: 05 sie 2014, 14:48

Dorota.. pisze:
Bo dla mnie § 10 Rozporządzeniem Ministra Pracy i polityki Społecznej z dnia 3 stycznia 2013 mówi o tym , że powinien być tymczasowy meldunek
ten paragraf dotycz osób, które nie mają miejsca zamieszkania
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 05 sie 2014, 14:49

Czyli takiej , która nie ma meldunku stałego a ta osoba taki ma ?? Chyba ze źle myślę :(
Dorota..

Napisano: 05 sie 2014, 14:50

ja biorę zaświadczenia z ops ze względu na miejsce stałego zameldowania że tam dana osoba nie ubiega się/nie złożyła wniosku, i też mnie zastanawia czy dobrze robię???? :shock:
inkaa

Napisano: 05 sie 2014, 14:52

miejsce zamieszkania to miejsce,w ktorym osoba przebywa z zamiarem stalego pobytu, gdzie miesci sie jej "osrodek zycia";-) i nie musi byc w tym miejscu zameldowana...dlatego we wniosku o rodzinne masz adres zamieszkania a nie zameldowania i dlatego ludzie skladaja wnioski tam gdzie rzeczywiscie mieszkaja a nie gdzie tylko sa zameldowani utarlo sie,ze bierzemy zaswiadczenia z miejsca zameldowania,ale ustawa tego nie wymaga
Ostatnio zmieniony 05 sie 2014, 14:54 przez kb, łącznie zmieniany 1 raz.
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 05 sie 2014, 14:53

Dorota.. pisze:Czyli takiej , która nie ma meldunku stałego a ta osoba taki ma ?? Chyba ze źle myślę :(
mylisz chyba adres zameldowania i zamieszkania .. może być gdzieś zameldowana a nie mieć miejsca zamieszkania i odwrotnie
nas zawsze interesuje miejsce zamieszkania
inkaa pisze:ja biorę zaświadczenia z ops ze względu na miejsce stałego zameldowania że tam dana osoba nie ubiega się/nie złożyła wniosku, i też mnie zastanawia czy dobrze robię???? :shock:
ja nie biorę we wniosku strona podpisuje oświadczenie, że nie ubiegała się w innej instytucji
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 05 sie 2014, 14:57

najprościej przyjąć sobie "definicję" miejsce pobytu .... a nie zameldowanie meldunek itp.... weź na oświadczenie że niestara się w innej gminie lub poproś o zaświadczenie ....
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się: PS/FA/AOON/OW/ŚW

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x