robicie ręcznie metryki dla dłużników czy drukujecie z systemu? pracuje na sygnity.
Wypowiedzcie się jak robicie bo do tej pory robiłam ręcznie ale w tym momencie jest tego tyle, że ciężko to ogarnąć.....
to się w tabeli robi ale nie mam jak jej przekleic
METRYKA SPRAWY
Oznaczenie sprawy1) 2014-12-30/FA/1/01/2015
Tytuł sprawy2) wniosek o świadczenie z funduszu alimentacyjnego
Lp. Data podjętej czynności Oznaczenie osoby podejmującej daną czynność3) Określenie podejmowanej czynności Wskazanie identyfikatora dokumentu w aktach sprawy, do którego odnosi się dana czynność4)
1. DATA Imię i nazwisko oraz stanowisko Przyjął wniosek FA/1/01/2015
2. DATA Imię i nazwisko oraz stanowisko Zarejestrował wniosek FA/1/01/2015
3. DATA Imię i nazwisko oraz stanowisko Zrealizował wniosek FA/1/01/2015
4. DATA Imię i nazwisko oraz stanowisko Zakwalifikował wniosek FA/1/01/2015
5. DATA Imię i nazwisko oraz stanowisko Opracował decyzję GOPS.5521.1.01.2015
6. DATA Imię i nazwisko oraz stanowisko Podpisał decyzję Kierownik imie i nazwisko GOPS.5521.1.01.2015
7. DATA Imię i nazwisko oraz stanowisko Zatwierdził decyzję GOPS.5521.1.01.2015
8. DATA Imię i nazwisko oraz stanowisko Opracował pismo GOPS5/00002/01/2015
9. DATA Imię i nazwisko oraz stanowisko Zarejestrował pismo GOPS5/00002/01/2015
______
1) Data wszczęcia lub znak sprawy.
2) Zwięzłe określenie przedmiotu sprawy.
3) Nazwisko, imię, stanowisko.
4) Wskazanie możliwe jest przez podanie daty dokumentu (jeżeli w sprawie jest tylko jeden dokument z określoną datą) bądź znaku pisma lub innego niepowtarzalnego w danej sprawie identyfikatora dokumentu, do którego odnosi się dana czynność. Dopuszcza się dodatkowe oznaczenie dokumentów w sprawie w celu ułatwienia powiązania ich z wpisem w metryce sprawy.
ja robie wydruk z systemu (sygnity) wprowadzam date doręczenia, potem uorawomocnienia i drukuje, jest ok teyko trezba uwazacbo za kazdym otwarciem wydruku metryki pojawia sie w tabelce informacja jak by sie cos robiło w sprawie i potem w wydruku trzba te niepotrezbne usuwac