Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
Guzmania

Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii

Post autor: Guzmania »

Proszę pomóżcie czy przysługuje zasiłek rodzinny na dziecko umieszczone w Młodzieżowym Ośrodku Socjoterapii
Guzmania

Re: Młodzieżowy Ośrodek Socjoterapii

Zapomniałam dodać ,że dziecko zostało umieszczone na wniosek rodziców.Czy powinnam sprawdzić odpłatność za pobyt i rozpatrzyć zgodnie z definicją instytucji zapewniającej całodobowe utrzymanie ?
aniame

Post autor: aniame »

dokładnie, napisz wniosek o udostępnienie danych i dopytaj czy zapewniają pełną odpłatnosć i czy przebywa więcej niż 5 dni w tygodniu...
Guzmania

Dziękuję za pomoc , ale nie wiem dlaczego mam sprawdzić ile dni w tygodniu dziecko przebywa w ośrodku.Art.7 pkt 2 jak również art.3 pkt 7 ustawy o świadczeniach rodzinnych nic na ten temat nie mówi.Chodzi o prawo do zasiłku rodzinnego.
jka
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: jka »

Czy ktoś coś może więcej?.
U nas jeszcze strona wnosi o dodatek z tyt. zamieszkania (internat) na dziecko w ośrodku socjoterapii.
Czy przysługuje zasiłek rodzinny i dodatek? Pomóżcie
Awatar użytkownika
noteev
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: noteev »

W ramach MOS-ów może funkcjonować specjalna szkoła podstawowa lub ponadpodstawowa. Jeżeli MOS nie zapewnia nieodpłatnego utrzymania, zasiłek wraz z dodatkami się należy.
Człowiek jest istotą, która całe swe życie trawi na próbach przekonania siebie, że jej istnienie nie jest bezsensowne.
Albert Camus
jka
Stażysta
Zajmuję się: FA
Kontakt:

Post autor: jka »

OK. Dziękuję bardzo.
Dodam że rodzic jest zobowiązany do ponoszenia odpłatności za wyżywienie.
ODPOWIEDZ