Witam,
Otrzymałem wniosek na zakup wózka inwalidzkiego o napędzie elektrycznym.
Załącznik z zaświadczeniem lekarskim co do konieczności zaopatrzenia w taki sprzęt wypełnił lekarz chorób wewnętrznych, specjalista medycyny rodzinnej. Czy gdzieś jest zapis jaki specjalista powinien wypełnić to zaświadczenie lekarskie?
Moduł I Obszar C zadanie 1 zaświadczenie lekarza specjalisty
-
- Stażysta
- Zajmuję się: środki PFRON
- Kontakt:
-
- Praktykant
- Zajmuję się: as
- Kontakt:
Re: Moduł I Obszar C zadanie 1 zaświadczenie lekarza specjalisty
"Zasady (...)" Rozdz. II ust. 4 pkt 6 - zaświadczenie wydane przez lekarza specjalistę o specjalizacji adekwatnej do rodzaju niepełnosprawności ...
-
- Stażysta
- Zajmuję się: środki PFRON
- Kontakt:
ok. Logiczne. Tylko czy mam możliwość podważenia posiadanego zaświadczenia i mogę z pewnością stwierdzić, że lekarz o specjalizacji, którą wymieniłem nie ma możliwości wystawienia stosownego zaświadczenia. Osoba jest niepełnosprawna od urodzenia i tak naprawdę chodzi o fakt stwierdzenia czy poruszanie się na wózku ręcznym jest niemożliwe.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: as
- Kontakt:
Oczywiście, że masz możliwość podważenia, dlatego że C1 dotyczy osób, które mają dysfunkcję narządu ruchu. Ewentualnie innych dysfunkcji (np. neurologiczne), które skutkują znacznie obniżoną sprawnością kończyn.
Specjalizacja w zakresie chorób wewnętrznych nie jest adekwatna do rodzaju niepełnosprawności, związanej z dysfunkcją narządu ruchu. Adekwatne specjalizacje to np. ortopeda, reumatolog, rehabilitacja medyczna, neurolog.
Specjalizacja w zakresie chorób wewnętrznych nie jest adekwatna do rodzaju niepełnosprawności, związanej z dysfunkcją narządu ruchu. Adekwatne specjalizacje to np. ortopeda, reumatolog, rehabilitacja medyczna, neurolog.
Oprócz Moduł I Obszar C zadanie 1 zaświadczenie lekarza specjalisty - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
Pełnomocnicy
Moduł II staż
Baza danych - problem z odczytaniem dodatku
oprzyrządowanie samochodu
Dofinansowanie w groszach
koszty dojazdu do eksperta (C3) i udział własny
B1, B2 - termin podpisywania umów
Śmierć Wnioskodawcy
Sprawozdanie
Naklejki w c1 i c5
tłumacz języka migowego moduł II
Przesunięcia między modułami