mam pytanie bo wpłynął mi wniosek na moduł II z prośbą o przywrócenie terminu, przy czym student uzyskał orzeczenie dopiero w listopadzie. Czy wysokość czesnego wyliczam mu proporcjonalnie od czasu otrzymania orzeczenia? A czy dodatek też wyliczam mu proporcjonalnie czy mogę przyznać w całości?
A miał wcześniej orzeczenie czy to jego pierwsze? Jeżeli miał wcześniej to my traktujemy jako ciągłość, jeżeli to jego pierwsze to oblicz proporcjonalnie dodatek i czesne.
mam taką wątpliwość, jeśli termin przyjmowania wniosków był do 10.10.2016 r. a on uzyskał orzeczenie dopiero w listopadzie, więc jak mógł złożyć wniosek?
a wcześniej miał orzeczenie i zapomniał złożyć wniosek? czy dopiero w listopadzie uzyskał pierwsze orzeczenie?
jeśli dopiero w listopadzie, to nie wiem czy w ogóle można....
nie wiem, do Poręby trzeba pisać dzwonić
Witam, dzwoniłam dzisiaj do pani Małgosi Poręby i tak: mamy prawo przywrócenia terminu na złożenie wniosku, na dzień złożenia wniosku ma aktualne orzeczenie więc możemy jak najbardziej przyznać dofinansowanie ale musimy to zrobić proporcjonalnie i czesne i dodatek proporcjonalnie.
ale dzień złożenia wniosku to dzień kiedy do Was złożył wniosek (styczeń lub luty 2017)? to że nie miał orzeczenia do 10.10.2016 nie ma znaczenia? dofinansowanie proporcjonalnie od listopada do końca semestru - czy jak, jaki okres?