Moduł II - pytanie

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Moduł II - pytanie

Post autor: Tomasz1981 »

przypadek: osoba miała dofinansowaną szkołę policealną, którą ukończyła (roczna, semestr I i II), teraz złożyła wniosek na nowy kierunek w szkole policealnej (też roczna, semestr I)

pytanie: czy czesne obniżamy o 300 zł i czy dodatek się należy?
Kasia12

Re: Moduł II - pytanie

Post autor: Kasia12 »

czesne obniżamy przy zmianie kierunku a ona robi nowy kierunek. Według mnie pełne dofinansowanie (potwierdził mi to Pfron bo mam podobna sytuacje tylko osoba pobiera dodatek)Proponuję wziąć kser dyplomu ukonczenia pierwszego kierunku
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Kontakt:

po rozmowie z pfron ustaliłem, że:

czesne należy obniżyć - choć w regułce o formach edukacji nie ma wymienionej szkoły policealnej, ale program dotyczy wszystkich form edukacji powyżej szkoły policealnej włącznie

dodatek - należy się
ASA

Post autor: ASA »

witam, mozecie mi pomóc jak robicie z modułem II jeżeli macie środki dla wszytskich studentów w maksymalnaych kwotach o jakie wioskują to dajecie kwoty maksymalne czy różnicujecie??
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Kontakt:

ASA pisze:witam, mozecie mi pomóc jak robicie z modułem II jeżeli macie środki dla wszytskich studentów w maksymalnaych kwotach o jakie wioskują to dajecie kwoty maksymalne czy różnicujecie??
sprawdź sobie czy wystarczy Ci kasy aby im dać maksymalnie, jeśli tak to piszesz rozporządzenie dyrektora ustanawiające kwoty na to półrocze i przyznajesz, a jeśli Ci nie wystarczy no to trzeba poobniżać dodatek (bo pewnie o to pytasz)
ASA

Post autor: ASA »

dokładnie o to pytam :):) dziekuje za pomoc
ODPOWIEDZ