Moduł II zaświadczenie a koniec terminu umowy

marzenia2302
Stażysta
Zajmuję się: AS
Kontakt:

Re: Moduł II zaświadczenie a koniec terminu umowy

Post autor: marzenia2302 »

o rajuśku.... Masz rację... :(
Anna456
Stażysta
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Anna456 »

Czy wszyscy macie oświadczenie beneficjenta o poniesionych kosztach w przypadku dodatku? a nie wystarczy jedynie zaświadczenie z uczelni o zaliczeniu semestru do wypłacenia dofinansowania. Możecie mi wskazać jakiś zapis w zasadach dotyczący oświadczenia o poniesionych kosztach nauki w przypadku dodatku czy może regulujecie to zasadami wewnętrznymi określonymi przez Realizatora?
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

u nas jest oświadczenie, skąd się wziął nie pamiętam, w przepisach chyba nie ma o nim nic wspomnianego, ale wzory umów dostaliśmy z PFRON i pewnie tam było o tym oświadczeniu i już tak zostało :)
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

Mnie też wydaje się, że te oświadczenia zapożyczyliśmy z PFRON. Ja jeszcze pilnuję (nie wiem, czy słusznie), żeby te oświadczenia były z datą przynajmniej kilka dni po przelewie. W treści oświadczenia mam:
"1) otrzymany, w ramach programu „Aktywny samorząd – Moduł II – pomoc w uzyskaniu wykształcenia na poziomie wyższym”, dodatek na pokrycie kosztów kształcenia w wysokości …………………..zł przeznaczyłem(am) na wydatki związane z pobieraniem nauki (...)" - sugerowałam się czasem przeszłym. Popadam w paranoję? :lol:
Awatar użytkownika
Tomasz1981
Inspektor
Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
Kontakt:

Post autor: Tomasz1981 »

u mnie to oświadczenie wypełniają w dniu podpisania umowy, ale w oświadczeniu mam:

"1) Otrzymany, w ramach programu Aktywny Samorząd Moduł II – pomoc w uzyskaniu wykształcenia na poziomie wyższym, dodatek na pokrycie kosztów kształcenia w wysokości ……………………………… zł przeznaczę na koszty II półrocza nauki w roku 2016 – rok nauki ………………… semestr ………………………….."

więc ewentualnie zmień sobie treść oświadczenia w tym roku :)
Awatar użytkownika
PCPR-Trz
Referent
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: PCPR-Trz »

Tak zrobię. Mniej kombinowania (znaczy pilnowania) :oops:
ODPOWIEDZ