Kobieta pracowała od 2012 r. do sierpnia 2018 r. kiedy to urodziła. Potem rok macierzyńskiego w ZUS potem PUP. Obecnie chce się zatrudnić i iść na urlop wychowawczy. Czy będzie jej przysługiwał dodatek wychowawczy. Co bierzecie pod uwagę : 6 -mcy pracy przed urodzeniem dziecka, czy 6 miesięcy przed przejściem na wychowawczy. Czytałam właśnie takie sprzeczne opinie.Czy macie jakieś decyzje SKO?
w ustawie jest dokładnie napisane: Dodatek nie przysługuje osobie, o której mowa w ust. 1, jeżeli:
1) (uchylony)
2) bezpośrednio przed uzyskaniem prawa do urlopu wychowawczego pozostawała w stosunku pracy przez okres krótszy niż 6 miesięcy.
Zatem należy brać pod uwagę sytuację bezpośrednio przed uzyskaniem prawa do urlopu a nie urodzenia dziecka.
6 miesięcy przed urodzeniem dziecka czy 6 miesięcy przed przejściem na urlop wychowawczy bo to jest różnica, nasz przepis mówi o 6 miesiącach bezpośrednio przed uzyskaniem prawa do urlopu wychowawczego, czyli o jaką datę chodzi
No tak, w każdym wyroku jest mowa o 6 miesiącach przed urodzeniem dziecka, a datę urodzenia jako moment uzyskania prawa do urlopu wychowawczego, tylko czy nie zmieniła się "linia orzecznictwa", to wyroki sprzed 10 lat, a wy jak robicie, np pierwsza praca i po 7 miesiącach idzie na wychowawczy
Nie powiem Ci jak u mnie SKO postąpiło, bo miałem mieć taki przypadek ale nie doszło do złożenia wniosku bo Pani nie została zwolniona. U mnie sprawa dotyczyła przypadku zwolnienia z jednego zakładu pracy, następnie szybkiego podjęcia nowego zatrudnienia (u koleżanki)a kilku dniach pracy miała przejść na urlop wychowawczy.Staliśmy na stanowisku odmownym, ale Pani skonsultowała się z prawnikiem czego owocem było przedłożenie nam powyższych wyroków. Nie doszło jednak do tej sytuacji. Jak nie jesteś przekonany/a to odmów i poucz o odwołaniu możesz podpowiedzieć o powyższych wyrokach i zobaczysz co będzie.