Nie wiem czy zauważyliście, że okres zasiłkowy 500+ zaczyna się od X, a zatem składanie wniosków od sierpnia!!!!. I znowu po wakacjach. Już kiedys tak było i zmienili. Poruszcie temat na konsultacjach, piszcie uwagi do ministarstwa. Sama napisałam w tej sprawie, ale jeden głos nie zostanie zauważony. Niestety ale w lipcu mam problemy z urlopem przez 100 sprawozdań oraz inną robotę. Zawsze zostawał sierpień. A teraz? Dbaja o rodziny z dziećmi a nasze rodziny ich nie obchodzą.
A Ty masz zamiar robić i rodzinne i 500, ogarniesz, masz na to czas?
Dla nas wykluczone.
To jest całkowicie zły pomysł aby to był ten sam czas na składanie wniosków co do świadczeń rodzinnych i FA!!!!!!
Ja napisałam, aby nie można było tego robić w MOPS-ach (jak kamień by nam nam spadł z serca).
A może chcieć takiego zapisu o minimalnej wymaganej liczbie pracowników na ilośc dzieci.
W większości gmin skończy się tak, że zatrudnią (w porywach) jednego pracownika za 2000 zł a resztę co przyjdzie na obsługę zgarnie urząd. Przecież jak w gminie będzie świadczenie płacone na 5 tyś. dzieci to na obsługę przyjdzie co miesiąc 50 tyś.zł. !!!!!!
ja jestem po konsultacjach
niby p. minister wszystko zapisywał i o wynagrodzeniach że niskie, i że dużo pracy, i dlaczego to w gopsach i gminach
i ogólnie mam wrażenie że tak mam być jak oni chcą my mamy płacić od kwietnia i dostaniemy 2 % więc radźcie sobie
a ja uważam, że póki co trzeba zachować stoicki spokój ....
inny termin składania wniosków .... jaki jest dobry ?
dużo rodzin na pierwsze dziecko pokryje się z dochodami rodzin z ZR ...... jedno pobranie do dwóch wniosków
największy problem to ten pierwszy rzut w kwietniu i przyznaję ....tu by się przydał jakiś pomocnik .... ale zatrudnić kogoś to można ale co potem będzie robił ? .... nie lepiej ugrać jakąś konkretną podwyżkę ????
sama nie wiem ... ale póki co nie panikuję ...
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
nawet ja wy tego nie bedziecie robić to chcecie by innym zepsuć wakacje? Ludzie nie myslcie tylko o sobie!!!! Niestety ale u nas spadnie wszystko na SR i powiem szczerze, że wole mieć jeden okres zasiłkowy dla wszystkiego niż babrać sie cały rok. Przecież będą musieli zatrudnić osoby dodatkowe. Więce wszystko jakoś sie rozłoży na ludzi. Nie wyobrażam sobie 2 okresów zasiłkowych!!!!! Wtedy na urlop to chyba zapomnimy