można też pomomagać i wspierać rz ,gratulacje

ODPOWIEDZ
~r.z

Re: można też pomomagać i wspierać rz ,gratulacje

Post autor: ~r.z »

Jestem rodziną zastępczą z tego powiatu i jako zawodowe działające na nowych zasadach do tej pory nie dostaliśmy zwrotu kosztów utrzymania domu ani innych dodatkowych świadczeń.Z fakultatywnych dostaliśmy dofinansowanie do wypoczynku dla dzieci.Po 450zl.na każde dziecko,które ukończyło 6 lat.To tylko projekt a jak znam życie to skończy się zupełnie inaczej niż w projekcie.W końcu trzeba ukończyć budowę ścieżek rowerowych,położyć chodniczki aby radni wywiązali się ze swoich obietnic wyborczych itp.Rodziny zastępcze to nie jest to o co troszczy się PCPR i radni.
~p

Post autor: ~p »

to zrezygnuj jak chodzi ci tylko o kase
~r.z

gdyby chodziło tylko o kasę to już dawno bym zrezygnowała.Ale jestem odpowiedzialna za dzieci,które wzięłam na wychowanie i robi to ze względu na sumienie,które wbrew wszystkiemu posiadam a nie dla kasy.
~r.z

gdyby chodziło tylko o kasę to już dawno bym zrezygnowała.Ale jestem odpowiedzialna za dzieci,które wzięłam na wychowanie i robię to ze względu na sumienie,które wbrew wszystkiemu posiadam a nie dla kasy.
~marynia

Post autor: ~marynia »

Myślisz że 1000zł na utrzymanie dziecka to mało ? My pracujemy i nie mamy 1000zł na członka rodziny i nikt nam nie pokrywa kosztów utrzymania mieszkania, więc nie mów, że pcpr Ci nie pomaga.
~Michał

Post autor: ~Michał »

marynia nie rozpinkalaj mi serca i nie nazywaj wypłacania 1000 zł pomocą ze strony pracowników PCPR dla rodziny zastępczej bo to nie ty wypłacasz ze swojej kieszeni.
skoro tak źle zarabiasz to nic tylko zwolnić się i założyć rodzinę zastępczą, takie to proste. Niektóre MOPSY nawet ogłaszają się na bezrobociu...
~...:)

Post autor: ~...:) »

ciekawe ile chetnych by się znalazło wsród pracowników PCPR , powiem tylko że śmiech na sali by był
~Aga

Post autor: ~Aga »

marynia hold your horses...
~r.z

Marynia ja jak wychowywałam swoje dzieci to na własny koszt i też mi nikt nie pomagał.Jak opuściły dom rodzinny to przyjęłam obce wówczas dzieci.Po 6 latach mówimy o nich nasze dzieci ale jak naprawdę jesteś pracownikiem socjalnym to albo jesteś złośliwa albo zawiść przez ciebie przemawia albo nie wiesz o czy piszesz.Te dzieci mają inne potrzeby.Moje do lekarzy chodziły praktycznie tylko na szczepienia a te mają po kilka teczek u lekarzy.Więć lepiej się nie odzywaj.
ODPOWIEDZ