w TT Pomoc nie mam nowego sprawozdania, zrobiłam wczytałam do CAS i wykazuje błąd ( stare sprawozdanie ) , że ma być nowe sprawozdanie, a nowego nie mam i nie widzę zmian do wgrania nowego w TT Pomocy
Tak, w tym półroczu spr pozbawione jest działów dot. zatrudnienia.
My dostaliśmy pismo wraz z objaśnieniami.
W sprawozdaniu rocznym za to będzie nowe sprawozdanie -06, które będzie dotyczyło tylko danych o zatrudnieniu - raz na rok.
Witam
Problem jest nie ze sprawozdaniem tylko później ze zbiorami centralnymi, ponieważ jeżeli wysyłam sprawozdanie różniące się od księgowości to zgodność % w zbiorach jest z kosmosu albo za mała albo ze dużo i wtedy dopiero jest tłumaczenie.
Wiadomość z Pomorskiego Urzędu Wojewódzkiego: Dzień dobry!
W załączeniu przekazuję pismo ws. przekazania sprawozdania półrocznego MRiPS-03.
Termin przekazania danych w CAS dla jednostek typu OPS, MOPR, PCPR: do 23 lipca 2021 r.
Bardzo proszę, aby wszystkie dane były przekazane dopiero po zakończeniu okresu sprawozdawczego, czyli po 30 czerwca 2021 r.
Przesyłam w załączeniu wzór sprawozdania i treść nowych reguł.
Proszę zwrócić uwagę, że wzór formularza znacząco różni się od poprzednich jego form. Zmienił się symbol sprawozdania (MRiPS zamiast MRPiPS) oraz wzór sprawozdania; nie ma już działów dotyczących jednostek (6A i 6B) oraz zatrudnienia (dotychczasowy dział 1) - te działy "przeszły" do nowego sprawozdania MRiPS-06, które będzie zbierane wyłącznie w ujęciu rocznym. Wszystkie informacje zawarte zostały w nowych objaśnieniach.