my czy SKo - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 12 gru 2013, 12:07

czy tez macie takie przypadki ze jak wysyłacie odwołanie do SKO to po 3-4 miesiacach dzwoni SKo i chce jeszcze jakis dokumentów wydaje mi sie ze oni sami powinni występwoac po te dokumenty no do pUP jesli chca zaswiadczenie czy do zus czy KRUS
~a

Napisano: 12 gru 2013, 12:25

SKO też musi wydać decyzję do miesiąca czasu no max do dwóch i odesłać akta sprawy. Poco im po 3 - 4 miesiącach jakieś dokumenty?
~ops

Napisano: 12 gru 2013, 13:12

o czym ty mówisz kiedys trzymali prawie 10 miesiecy i przyd wydaniem ich decyzji jeszcze dzwonią ze moze by oswiadczenie takie i takie od tego pana i to na szybko wiec pracownik pojechał wział oświadczenie za dwa dni dzwoni ze jeszcze inne chcą normalnie szok
~a

Napisano: 12 gru 2013, 13:15

grzecznie im dosyłamy ale juz mnie nerwy biora bo co rusz dzwonią ze moze takie i takie bo im sie spiesze i nie wiem czy nie powiedziec ze jesli chca to sami niech wystąpią
np dzwoni kobitka ze chce zaswiadczenie z KRus cy pani je ubezpieczona my wystepujemy do krus odsyłamy do sko to zasw a za jakis czas pani znowu dzwoni ze moze jeszcze krus by inaczej sprecyzował to zaswiadczenie no ręce opadaja
~a

Napisano: 12 gru 2013, 13:26

moje SKO sprawę rozpatruje po ok. 6 miesiącach.... a jak czegoś potrzebują od strony odwołującej się to sami do niej piszą, ale jesli potrze4bują np. jakieś dodatkowe akta które są u nas to piszą o dosłanie, 2 x tylko zadzwonili
~Iza

Napisano: 12 gru 2013, 13:27

co to za SKO?
~ops

Napisano: 12 gru 2013, 13:50

a no szkoda gadac które to sko ale mają pomysły co troche wydzwaniają bo np osoba złozyła skarge do sąd no i moze by jeszcze takie a moze by inne zaswiadczenie i wszystko nasyzmi rękami uważam ze oni sami powinni sobie wystepowac o pewe zaswiadczenia
~a

Napisano: 12 gru 2013, 13:53

Iza rozumiem z naszych akt ale noc takze dzwonia i pracownik jeździ po ludziach po oswiadczenia (moim zdaniem niepotrzebne) bo wszystko maja w wywiadzie i aktach sprawy i co troche trzeba jexdzic do osoby bo wymyslaja co rusz nowe oswiadczenia., albo wysłaismy im ze pani w krus uebzpieczona ale ccha zeby krus im napisał ze emerytalnie i rentowo jest uezpieczona (pani odowłująca sie przedstawiła im dowód opałcanych składek)
~a

Napisano: 12 gru 2013, 14:02

albo dzowni pani ze pan pobierajaacy rente chorobowa gdzie on jest ubezpieczony emerytalnie irentowo
~a

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x