na cito :) - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 19 gru 2014, 12:08

kochani, ma ktoś może wzór postanowienia o sprostowaniu oczywistej omyłki pisarskiej i może się nim podzielić na wczoraj ? plis
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2014, 12:24

GOPS-PO.4460.2.2014

Pan

POSTANOWIENIE

Na podstawie art. 113§1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960r – Kodeks postępowania Administracyjnego ( Dz. U z 2013r poz. 267 ze. zm.) oraz upoważnienia Wójta Gminy ...............z dnia 28 kwietnia 2004r Kierownik Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w ........... do prowadzenia postępowania w sprawach świadczeń rodzinnych a także do wydawania w tych sprawach decyzji

ORZEKAM

z urzędu sprostować oczywistą omyłkę pisarską w decyzji z dnia .............. Nr GOPS- 4460..... w przedmiocie przyznania dodatku do zasiłku rodzinnego w ten sposób, że na pierwszej stronie pkt. 2 dodaje myślnik 2 dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego2014/2015

UZASADNIENIE

Pan ................. w dniu..............r złożył wniosek o ustalenie prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków do zasiłku rodzinnego na dzieci. Do wniosku zostały dołączone niezbędne dokumenty natomiast wydano decyzję pomyłkowo- nie przyznano dodatek do zasiłku rodzinnego z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego 2014/2015 dla syna ............... Dlatego z urzędu prostuję swoją decyzję i wyrównuję wypłatę w/w dodatku.
Mając na uwadze przytaczane okoliczności postanawiam orzec jak w sentencji,

POUCZENIE

Na niniejsze postanowienie stronie służy zażalenie do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w Siedlcach za pośrednictwem Kierownika Gminnego Ośrodka Pomocy Społecznej w Ceranowie w terminie 7 dni od doręczenia postanowienia.

Otrzymuję:
1. Pan ...........
2. a/a
gopsz3

Napisano: 19 gru 2014, 12:41

ja tam cos wyslalam na priv :)
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2014, 13:08

dziękuje wam bardzo :) cos stworzyłam w między czasie więc sobie porównam :D
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2014, 13:17

problem miałam z uzasadnieniem ale mam takie coś:
art. 113. § 1. Organ administracji publicznej może z urzędu lub na żądanie strony prostować w drodze postanowienia błędy pisarskie i rachunkowe oraz inne oczywiste omyłki w wydanych przez ten organ decyzjach.
Opisane powyżej błędy są błędami pisarskimi, popełnionymi omyłkowo przy redagowaniu tekstu. Błędy te noszą znamiona omyłki w rozumieniu art. 113 § 1 kodeksu postępowania administracyjnego, gdyż omyłkowa data wydanego postanowienia tj. 30 listopada 2011 roku nie może być wcześniejsza niż data Pani wniosku o przywrócenie terminu tj. 28 listopada 2014 roku.

a panna poleciała jeszcze na skargę do wójta :D
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 19 gru 2014, 13:42

ewalu pisze:problem miałam z uzasadnieniem ale mam takie coś:
art. 113. § 1. Organ administracji publicznej może z urzędu lub na żądanie strony prostować w drodze postanowienia błędy pisarskie i rachunkowe oraz inne oczywiste omyłki w wydanych przez ten organ decyzjach.
Opisane powyżej błędy są błędami pisarskimi, popełnionymi omyłkowo przy redagowaniu tekstu. Błędy te noszą znamiona omyłki w rozumieniu art. 113 § 1 kodeksu postępowania administracyjnego, gdyż omyłkowa data wydanego postanowienia tj. 30 listopada 2011 roku nie może być wcześniejsza niż data Pani wniosku o przywrócenie terminu tj. 28 listopada 2014 roku.

a panna poleciała jeszcze na skargę do wójta :D
oj od razu na skarge, może z zyczeniami poszła :lol: :lol:
Błogosławiony ten, co nie mając nic do powiedzenia, nie obleka tego faktu w słowa
Julian Tuwim
mała mii
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 08 maja 2014, 9:26
Zajmuję się: FA, SR, KDR, CZ.P. i wszystko inne...

Napisano: 19 gru 2014, 14:27

hehe... a ja myślałam ,że tylko u mnie biegają na skargę :lol:
iwonajaa

Napisano: 19 gru 2014, 15:21

i wójt nie pomógł .. musiał się ugiąć pod moimi argumentami, radczyni i opinią mpips ... a i kpa :D :D
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x