Jestem wystraszona bo koleżanka z sąsiedniej gm. mowi miże ona decyzje na dod energ robi na okres do ukończenia dod mieszkaniowego Ja robie dodo energ do końca kwietnia Będe miala kontrole w tym roku Jestem roztrzęsiona .. Myslalam że robię dobrze
Nie jest to żadnym błędem.
Ja robię do końca trwania DM - przy czym zaznaczam ze w decyzji ze zmieni się kwota de która będzie tam ogloszona w monitorze polskim i robie zmiane decyzji po tym ogłoszeniu czyli jakos na początku maja.
Rozporządzenie obowiązuje nas do końca kwietnia, na jakiej podstawie przyznajemy dodatki energetyczne na czas trwania dodatku mieszkaniowego skoro nie mamy rozporządzenia na dalszy okres? Jest oczywiście ustawa, ale wiecie co, ja przyznaję do końca kwietnia, by później nie bawić się w zmiany decyzji itp. Uważam, że nie jest to błąd, byłam również na szkoleniu z Panem Mazurkiewiczem i mówił on, że obie formy mogą zostać uznane za poprawne, jednakże dla mnie bezpieczniej jest wydawać decyzje do 30 kwietnia. Wnioskodawcy przychodzą do mnie później i składają wniosek na dalszy okres tj. na czas trwania dodatku mieszkaniowego.
Widocznie macie mało pracy że zmieniacie DE. najlepiej wystawić do kwietnia i od maja jeżeli złożą nowy wniosek do czasu trwania DM. a co zrobicie jak jakaś decyzja nie zostanie zmieniona?? po co utrudniać sobie życie i dokładać pracy??