Naciski ze strony zwierzchnika!

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Awatar użytkownika
Paragraf
Referent
Zajmuję się: PS/ŚW/FA/DM/ŚR
Kontakt:

Naciski ze strony zwierzchnika!

Post autor: Paragraf »

Zagotowana! Walczę z wnioskami na nowy okres zasiłkowy. W tej chwili w fazie sprawdzania i zatwierdzania. Planowany termin realizacji wypłat 20.10., a tu proszę zbulwersowana Pani poszła na skargę do zwierzchnika, że 10 października nie otrzymała świadczenia! Do tej pory termin wypłaty był 10 każdego miesiąca. I co? Jest nakaz - natychmiast wypłacić! :oops:
Mogę się mylić, możesz mieć rację ;)
lidmazu
Praktykant
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze 500 plus
Kontakt:

Re: Naciski ze strony zwierzchnika!

Post autor: lidmazu »

u nas to samo... :D
Awatar użytkownika
kb
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kb »

ja bym takiemu zwierzchnikowi zaproponowala,zeby wszystko czego ty nie zdazylas zrobic do 10-tego a on , wbrew temu na co pozwalaja ci przepisy, chce juz natychmiast wyplacic - zrobil sam, bo ty musisz sprawiedliwie, po kolei decyzje wydawac i masz na wnioski z sierpnia jeszcze troche czasu - do ostatniego pazdziernika...nie ugielabym sie;-)
nowa11
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
Kontakt:

Post autor: nowa11 »

u mnie planowana wypłata na 26go. koniec i kropka ;)
Awatar użytkownika
Paragraf
Referent
Kontakt:

kb pisze:ja bym takiemu zwierzchnikowi zaproponowala,zeby wszystko czego ty nie zdazylas zrobic do 10-tego a on , wbrew temu na co pozwalaja ci przepisy, chce juz natychmiast wyplacic - zrobil sam, bo ty musisz sprawiedliwie, po kolei decyzje wydawac i masz na wnioski z sierpnia jeszcze troche czasu - do ostatniego pazdziernika...nie ugielabym sie;-)

Wyobraź sobie, że usłyszałam, że "przepisy prawa mnie nie interesują" :shock:
lidmazu
Praktykant
Zajmuję się: świadczenie wychowawcze 500 plus
Kontakt:

Post autor: lidmazu »

O masakra :o
Awatar użytkownika
Iks
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: Iks »

Skargę napisz na barana.
Walka z wiatrakami since 1998.
KotJarosława
Stażysta
Zajmuję się: św
Kontakt:

Post autor: KotJarosława »

nam w ubiegłym roku przyszła od wojewody powiastka że nie możemy wypłaty zrobić wcześniej niż 25-go i wtedy też mamy wypłate
Awatar użytkownika
Paragraf
Referent
Kontakt:

KotJarosława pisze:nam w ubiegłym roku przyszła od wojewody powiastka że nie możemy wypłaty zrobić wcześniej niż 25-go i wtedy też mamy wypłate
Chciałabym coś takiego otrzymać :/ może wówczas zwierzchnik by nie naciskał. Najlepsze jest to, że dostałam i nakaz i reprymendę w obecności Pani awanturującej się :/
nowa11
Starszy referent
Zajmuję się: ŚW/ŚR/DM/DE
Kontakt:

Post autor: nowa11 »

Paragraf pisze:
KotJarosława pisze:nam w ubiegłym roku przyszła od wojewody powiastka że nie możemy wypłaty zrobić wcześniej niż 25-go i wtedy też mamy wypłate
Chciałabym coś takiego otrzymać :/ może wówczas zwierzchnik by nie naciskał. Najlepsze jest to, że dostałam i nakaz i reprymendę w obecności Pani awanturującej się :/
współczuje Ci Paragraf, też kiedyś niesłusznie oberwałam przy petencie od kierownika, więc wiem jak to jest.
ODPOWIEDZ