Miał ktoś podobna sytuację,że poszły składki społeczne nadpłacone do zus. Osoba miała przyznane swiadczenie opiekuńcze z wyrównaniem wstecz. Okazało sie jednak ,że za nim przyszło zwrotne pismo z zus( wnioskowałam o wyliczenie okresów do opłacania ( a w nim że nie ma wymogu dalszego opłacania emer-ren po kilentka ma jż 25 7 lat składkowych) poszły skadki do zusu wstecz za pare mcy 3 wstecz i 1 na bieząco.Jak teraz z tego wybrnać?Rozumiem że w tej sytuacji burmistrz juz nie ma wymogu opłacania dalszego bo jest 25 lat juz opłacone.Co powinnam teraz zrobic , nigdy nie miałam takiej sytuacji a mam krótki staz w tej dziedzinie. Pech chciała że sama nie przeliczyłam jakoś tych lat zanim poszły składki, w sumie to nie umiałabym chyba. Podpowiedzcie proszę jak wybrnać z tego
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta „Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes