Na koncie MA 221 mam nadpłatę odsetek FA, która mi się ciągnie od lat, chciała bym na koniec 2021 roku jakoś to przeksięgować, żeby 2022 rok zacząć już bez tej nadpłaty. Na jakie konto mogę przeksięgować 16 zł z konta MA 221?
Nadpłata powstała po tym jak wierzycielka oddała nienależnie pobrane świadczenia, ja kwotę przekazałam do Urzędu Wojewódzkiego, a u dłużnika z tego tytułu powstała na odsetkach nadpłata. Wierzycielka już dawno nic nie pobiera, dłużnika nie wiem gdzie szukać a fizycznie nie mam tych 16 zł żeby mu oddać. ciągnie mi się to i nie wiem co z tym zrobić w Sygnity pomyślałam, że zrobię przekazanie nadpłaty np. do komornika i mi się wyzeruje a księgowo nie wiem jak to ująć?
Witam. Mam podobny problem. Nadpłata fa i odsetek u dłużnika. Dotyczy to jeszcze czerwca 2021r, gdzie komornik wpłacił zwrot a nadpłata wyszła dopiero teraz,po prostu jakoś umknęło to uwadze ze strony merytorycznej. Pisze pismo do MUW o zwrot mylnie przekazanej kwoty, ale nie wiem jak mam to poksięgować wszystko. I co ze sprawozdaniami?Proszę o pomoc.