nagminne umarzanie postępowania przez prokuraturę
nagminne umarzanie postępowania przez prokuraturę
Czy u Was jest poodbnie, że wszystkie wnioski umarzane są przez Prokuraturę odn. uchylania się dłuzników od płacenia alimentów. Toczymy całą procedurę, wzywamy dłuznika, itd... marnujemy czas i pieniądze, a jak zwracamy sie do prokuratury to oni umarzają postepowanie. I tak wszystko psu na budę... A dłuznik dalej czuje się bezkarny!
Re: nagminne umarzanie postępowania przez prokuraturę
popieram nie widzę sensu tej pracy jedni drugim sobie zaprzeczaja
a czy wy tez musicie zeznawac na policji w sprawie tych dłuzników, bo mnie ciągają za każdym i na wstępie mi mówią że sprawę umorzą ale przesłuchać mnie muszą.
Nas nie wzywaja bo załączam ksero całej dokumentacji, czyli wezwania, zwrotki, itp. Ale oczywiście umarzaja i tak...
ja tez zawsze załączam wszystkie dokumenty ale i tak przychodzi policja na przesłuchanie. U nas ok 1/3 spraw zakończyła sie wyrokiem reszta umorzona.
Oprócz nagminne umarzanie postępowania przez prokuraturę - Wzory pism przeczytaj również:
raty
Pracownik socjalny- kwalifikacje
zmiana świadczenia na niepieniężne
Bardzo proszę o wzór zawiadomienia o wszceciu postepowania w zwiazku z przyznaniem dodatku pielęgnacyjneo.
STAROSTWO I PROKURATURA, WYWIAD WYSŁANY I ZGŁOSZENIE DŁUZNIKA
Czy żeby złożyć wniosek w prokuraturze, muszę mieć NA PIŚMIE odmowę dłużnika (podjęcie pracy, udział w szk.)?
prawo do zas. stałego
Uchylenie decyzji FA
POMOCY
Decyzja - wstrzymanie wypłaty świadczeń z FA
zgon dłuznika a zwrot świadczeń
czy na kserach dołączonych do wniosku do prokuratury (o ściganie za przest. art. 209 § 1 przybijamy \"za zgodność..\"?
umożenie zadłużenia
kto podpisuje wniosek do prokuratury? niech się ktoś wypowie...
?
nienaleznie pobrane FA