Witam i bardzo proszę o odpowiedź.
Chcę złożyć wniosek o ustalenie prawa do zasiłku rodzinnego. Od czerwca 2015 do końca maja 2016r. wynajmowałam mieszkanie - normalnie zgłoszone to było to urzędu skarbowego. Gdzie wpisać dochód z najmu we wniosku o zasiłek rodzinny?
Dochód z najmu nie jet dochodem uzyskanym (jest wypisane co oznacza uzyskanie dochodu a najmu w tym katalogu nie ma).
Myślałam, że może w załącznik nr 4 "oświadczenie członka rodziny o dochodach innych niż dochody podlegające opodatkowaniu podatkiem dochodowym od osób fizycznych...", ale tam też jest "Pouczenie" które tłumaczy co oświadczenie obejmuje i NAJMU tam nie ma.
Dochodu z najmu się nie uwzględnia w ogóle we wniosku o przyznanie zasiłku rodzinnego? Jeśli się wpisuje to proszę mi powiedzieć gdzie?
W Urzędzie otrzymałam druk Załącznik nr 1 SR , załącznik nr 4 SR, druki oświadczeń o uzyskaniu dochodu i wysokości składek na ubezpieczenie zdrowotne. Nic więcej: żadnych załączników nr 2 ani nr 3. Nigdzie nie widzę miejsca na wpisanie tego dochodu z najmu. Proszę o pokierowanie.