najpierw pieniądze czy faktury? - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 31 sie 2016, 10:43

Bardzo proszę o informacje jak to w końcu ma być.

Najpierw wypłacacie pieniążki, a potem wam przynoszą faktury czy najpierw zbieracie faktury, a potem im wypłacacie pieniążki?

Ja już sama nie wiem co jest prawidłowe. Na jednym szkoleniu mówią, że nie można brać faktur przed wypłatą stypendium. Że wypłacamy im stypendium, np. za okres IX-XII i dopiero potem zbieramy faktury (fakt trzeba ludzi trochę pogonić ale faktury donoszą), a na drugim szkoleniu mówią, że najpierw mają być faktury, a potem wypłaca się do kwoty otrzymanych faktur. I kogo tu słuchać :?:
madzi

Napisano: 31 sie 2016, 13:44

Ja najpierw wydaję decyzję na określoną kwotę, wpisuję termin rozliczania faktur oraz wypłatę pieniędzy. Zbieram faktury sprawdzam czy wszystkie rzeczy na fakturach są zgodne z wydatkami kwalifikowanymi i dopiero wypłacam pieniądze na pełną kwotę(z decyzji) lub niepełną wg.rozliczonych faktur.
Myślę, że gdybym zrobiła w innej kolejności tzn. najpierw pieniądze a później faktury to ani ludzi ani faktur bym już nie zobaczyła. Chyba, że sama bym codziennie wydzwaniała do nich z prośbą o dostarczenie faktur i cierpliwie czekała, aż Państwo dostarczy :).....
Uważam, że wersja pt. dasz faktury masz pieniądze jest bezpieczniejsza dla nas :)
..ewcia..

Napisano: 31 sie 2016, 13:56

Witam.
Ja robię tak samo jak moja poprzedniczka,bo dasz ludziom kasę to ich nie zobaczysz!!!!
Pozdrowienia :lol:
księżna

Napisano: 31 sie 2016, 14:18

też robię jak wyżej
ale spotkałam się z tym,że w niektórych gminach najpierw są wypłacane pieniądze,a dopiero później zbierane faktury
myślę, że takie rozwiązanie może wypalić przy małej ilości wniosków
ja przy 400 nawet nie próbuje;)

spotkałam się też na jednym ze szkoleń,że nie można wystawiać faktur warunkowych - czyli my wypłacimy stypendium jak wy przyniesiecie faktury
wojewoda dolnośląski jakiś czas temu zaskarżył uchwałę, w której w regulaminie był warunek przedłożenia faktur
ale to już temat na inną dyskusję
xyz@

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x