NAKAZ EKSMISJI Z PRAWEM DO LOKALU SOCJALNEGO
NAKAZ EKSMISJI Z PRAWEM DO LOKALU SOCJALNEGO
Dzień dobry,chciałabym zasięgnąć czyjejś porady,ponieważ w urzędach w takich sprawach jak moja człowiek jest z góry traktowany i niewiele można się dowiedzieć.Obecnie mieszkam z mężem i 2 dzieci na mieszkaniu komunalnym,z którego dostałam nakaz eksmisji z prawem do lokalu socjalnego.Jak mam to rozumieć? Czy mogę sama złożyć wniosek o takie mieszkanie? Czy to gmina sama w takich przypadkach przyznaje socjal? Nie mam pojęcia co robić.Proszę o pomoc i z góry dziękuje
Re: NAKAZ EKSMISJI Z PRAWEM DO LOKALU SOCJALNEGO
w takim przypadku gmina musi wyznaczyć i przydzielić ci mieszkanie socjalne
Re: NAKAZ EKSMISJI Z PRAWEM DO LOKALU SOCJALNEGO
Po wyroku Sądu wniosek składa najemca. Bez niego może zostać na bruku. Zależnie od miejscowych uregulowań dostaje lokal socjalny wcześniej lub później,do tego czasu,na skutek decyzji o jego przyznawaniu jest nietykalny,a następnie umowa na rok,góra dwa i tak koniec jest zawsze na bruku,ponieważ lokal socjalny,to nie stałe miejsce zamieszkania,co da sie zauważyć w umowach.
Oprócz NAKAZ EKSMISJI Z PRAWEM DO LOKALU SOCJALNEGO - Kluby Integracji Społecznej, Spółdzielnie Socjalne przeczytaj również:
Szkolenia
Szkolenia
od czego zacząć?
ochrona danych lkientów -a stażyści
Co z Tą Polską ?!
Spółdzielnie Socjalne w Polsce
Bezpłatne konsultacje prawne
Bezpłatne konsultacje prawne
POKL - zasiłki dla uczesników kursu
mieszkanie socjalne
Młodzieżowy KIS
ŚWIADCZENIE PIELĘGNACYJNE
21 grudnia 2009 Elbląg szkolenie - ochrona danych osobowych w Jednostkach Pomocy Społecznej
szkolenie 28 grudnia 2009 Elbląg Pozyskiwanie środków UE na działania Domów Pomocy Społecznej i Ośrodków Pomocy Społecznej
,Szkoła dla rodziców; Trening interpersonalny
Szkolenie