dla osób dopłcających do pobytu nie ma decyzji, jez umowa z nimi i gminą i jest to po poprostu ich swobodna deklaracja np. 500 zł.Na te kwotę sporządza się umowę.
nie rozumiem proszę o wyjasnienie.Chcąc umieścić babcie w DPS nie muszę sie przejmować kryteriami dochodowymi , tylko zdeklarowac jakąś kwotę, która będę dopłacać ( np 600 zł0 ?
Witam
Mam w DPS mamę od ok. 4 lat. Podczas przeprowadzonej przez pracowników OPS-u wywiadu ze mną dowiedziałem się, że rodziny swoich bliskich mają dopłaty około 200-300zł. max. miesięcznie i ja tak będę płacił . Oświadczyłem, że stać mnie na dopłatę max. 500zł i na tyle się zobowiązałem. Na tym temat się zamknął. Umieszczając mamę w DPS nie otrzymałem decyzji o jej umieszczeniu. Decyzja przyszła do mnie pocztą ok. 2 miesięcy później. Jak ją przeczytałem to się załamałem, bo widniała suma dopłaty ( na rok 2009 ) 1600zł. Nie podpisałem decyzji do chwili obecnej. Jak tak można postępować z wprowadzając nas w błąd. Pomimo, że nie podpisałem decyzji regularnie płacę co miesiąc 500zł. Bardzo proszę o pomoc.