naprawa aparatu słuchowego
naprawa aparatu słuchowego
petent zlozyl podanie o zwtort kosztów naprawy aparatu słuchowego, wczesniej nie miałam nigdy takiej sytuacji bo pracuje bardzo krotko i prosiłabym kogos o przesłanie przykładowego pisma, poniewaz nie złozył zadnych dokumentów tylko napisał prosbe o zwrot kosztów. z góry dziekuje
Re: naprawa aparatu słuchowego
nie ma mozliwosci zwrotu srodków za naprawe aparatu słuchpwego chyba że było dofinansowane przez NFZ ale ja przez 7 lat pracy w pcpr nie mialam takiego przypadku. odpowiadasz że w ramach dofinansowania przedmiotów orto. i srokdów pomocn. nie ma mozliwosci zwrotu srodków za naprawę sprzętu.
Wydaje mi sie ze jest taka mozliwosc jesli przedstawi mi zlecenie z nfz na naprawe aparatu słuchowego to moge zwrocic mu pieniadze.czy zle mysle????
Gdyby NFZ finansował to wolno tobie też. Ale wydaje mi sie, że NFZ nie dof. do naprawy aparatów słuchowych. Ja się z tym jeszcze nie spotkałam.
Można dofinansować, tylko musi być dof. z NFZ - zlecenie, na zasadach jak do przedmiotów ortopedycznych.
sprawdizłam nfz nie refenduje wiec PCPR nie moze dofinansowac.dzieki za posty:)
a może w ramach likwidacji barier w komunikowaniu się może?
kiedys w dawnych czasach aparaty sluchowe były dof w ramach likwidacji barier w komunikowaniu
do ak- to była nieprawidłowość z komunikowania, a dofinansowania do naprawy udzielaliśmy osobiście, kontrola nie zakwestionowała. Więc nie sprawdziłaś dokładnie, napewno można dofinansować, jeśli jest zlecenie z NFZ.
do basi - sprawdziłam zadzwoniłam do NFZ i tam udzielono mi takiej informacji ze naparawa aparatu sluchowego nie jest refundowana przez nfz. wnioskodawca nie zalaczyl zlecenia, tylko fakture na ktoerej nie ma mowy o nfz
Oprócz naprawa aparatu słuchowego - Stare tematy przeczytaj również:
odpłtność w DPS
niepełnosprawne dziecko w r.z.
kontynuacja nauki
wygaszać czy nie?
placówka opiekuńczo - wychowawcza
odpłatnośc opiekunów prawnych i kuratorów
04 marca Elbląg-Instrukcja Kancelaryjna praktyczne aspekty stosowania, postępowanie z dokumentacją w systemie tradycyjnym
czy można wyrobić rentę dla rodzica w sytuacji, gdy...
Dofinansowania z PFRON
jak odmowic umieszczenia
wynagrodzenie chorobowe ciąża
Druga szkoła policealna i nie podejście do obrony tytułu zawodowego.
pomoc na kontynuowanie nauki
Potwierdzanie dokumentów za zgodność
Kończę liceum, nie zdaje matury - co wtedy?
upomnienie przed wszczęciem egzekucji administracyjnej