Po pierwsze: ha ha ha (to moja pierwsza reakcja ponieważ mam taką rodzinę, która sam nic nie robi tylko czeka aż ktoś im coś da za darmo i wymyślają to Nasz Nowy Dom to anonimowy darczyńca itp., a w domu syf i proszę żeby Panią żeby ogarnęła i pokazała że dbaj o to dostali za darmo ale oczywiście .... po co się wysilać!!!! )
A tak na poważnie to z tego co wiem to rodzina powinna posiadać praw własności do domu, oraz nie nastawiać się na szybki odzew ponieważ taka akcja trwa długo jest wiele sprawdzania i czeka się bardzo długo na wyniki!
Czytając to przypomniała mi się historia z mojego podwórka a mianowicie miałam rodzinę której ktoś spoza ops zechciał pomóc w poprawie warunków bytowych i odnowił mieszkanie. Nie minęło wiele czasu a rodzina doprowadziła je do stanu gorszego niż przed remontem. Wniosek jest taki iż niektórym w ten sposób chyba wyrządza się krzywdę gdyż narzuca się pewne kanony a z mojej obserwacji wynika iż bez pracy od podstaw z rodznią to żeby sobie ręce po łokcie umówić to nic z tego nie będzie. Mam nadzieje że te rodziny dbają o to co dostały ale lepiej dba się o to co samemu się w trudzie i znoju stworzyło
My zgłosiliśmy rodzinę i już wiem, że ma szansę.
Szukajcie rodzin, które starają się żyć godnie, ale na ich drodze stanął zły los: choroba, zdarzenie losowe, śmierć... Nie macie takich???
a ja zgłosiłam rodzne ..jakież było moje zdziwienie jak zadzwonili do mnie co więcej chcieli przyjechać to było rok temu ....umówili sie ze mną ze bada wracać z łodzi to wstąpią do nich ...i co dzwonią przedstawiają sie ze za 2 godz będą i wiecie co ...powiedziała ze dzis nie ma czasu !!