NEMEZIS !!! Spór z księgową - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 11 paź 2018, 13:44

Do wszystkich którzy prowadzą fundusz w nemezisie, pilnie muszę się skontaktować. Najlepiej e-mail albo nr telefonu.
Pokrótce opiszę tę nędzną syt.
Wprowadzam wpłaty dłużników alimentacyjnych to nemezis poszczególna należność dobrze rozdziela na 60 i 40 tylko problem pojawia się w momencie spłaty zadłużenie, gdy okazuje się ze moja zacna księgowa ma grosz różnicy tu o jeden za dużo a tu o jeden za mało, grosz wynika z zaokrągleń... HELP
Każe mi modyfikować 60 i 40 choć mam to dobrze, a nawet jeśli to w nemezisie nie ma możliwości !!! :o :o :o
CiekawaWiedzy
Praktykant
Od: 30 mar 2017, 11:19
Zajmuję się: Stanowisko ds obsługi funduszu alimentacyjnego

Napisano: 12 paź 2018, 13:59

to musi korygować księgowa nie ty.
Tutaj nie ma dyskusji i innej opcji
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 12 paź 2018, 14:26

Ech... kilka razy musiałem korygować po poprzednim pracowniku i do przyjemnych to nie należało - ale piszę o korygowaniu które nie miało wpływu na saldo itp. żeby dostać się do jakiejś starej wpłaty należało każdą następną usuwać. Po tym musiałem na nowo każdą wprowadzać. Potrzeba do tego dużo cierpliwości, kopia bazy SD i papierowe ściągi aby wiedzieć jak usunięte dane ponownie wprowadzić.
Nie idź tą drogą... bo przepadniesz na kilka dni jak ja.

U nas jest to rozwiązane w chyba najbezpieczniejszy sposób, zresztą innego nigdy nie próbowałem.
Przychodzi wpłata/przelew, biorę kwitek i przypinam do niego kartkę na której wpisuję rozpisane kwoty z SD Nemezis i przekazuję to księgowej, księgowa skarbniczce.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x