nie dostarczyła rachunków - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 07 gru 2016, 12:28

osoba nie dostarczyla w ogóle rachunkow do rozliczenia stypendium, co mam zrobic???? jaka wydac decyzję??? to oj pierwszy przypadek:(
siaaa

Napisano: 14 gru 2016, 9:33

Witam.
Ja też maiłam taką sytuacje i wysłałam decyzje wygaszającą takiej treści:
Miejscowość dnia ........

Imię nazwisko
Adres.................

Decyzja Nr ..........................

Na podstawie art. 162 § 1 pkt 2 i § 3 Kodeksu postępowania administracyjnego (tekst jednolity Dz. U. z 2016 r., poz. 23 ze zmianami) działając z urzędu

POSTANAWIAM

stwierdzić wygaśnięcie decyzji Nr .................................... z dnia 07.01.2016r. dotyczącej
nierozliczonej kwoty stypendium szkolnego przyznanego uczniowi ....................................
na rok szkolny 2015/2016 z uwagi na to, iż decyzja ta wydana została z zastrzeżeniem dopełnienia przez Stronę określonego warunku, a Strona nie dopełniła tego warunku.
UZASADNIENIE

Decyzją nr ..................................... z dnia 07.01.2016 r. dla ucznia ................................. zostało przyznane stypendium szkolne na rok szkolny 2015/2016 na łączną kwotę .............. zł, na okres od 01.01.2016 r. do 30.06.2016 r. Warunkiem realizacji świadczenia było dostarczenie rachunków i faktur potwierdzających wydatki poniesione na cele edukacyjne.
Z uwagi na to, iż Strona nie dostarczyła rachunków i faktur potwierdzające wydatki poniesione na cele edukacyjne w terminie określonym w pkt.5 w/w decyzji, należało orzec jak w sentencji.

POUCZENIE

Od decyzji tej przysługuje prawo wniesienia odwołania do Samorządowego Kolegium Odwoławczego w ...................... za pośrednictwem Wójta Gminy ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,w terminie 14 dni od dnia doręczenia decyzji.

Otrzymują:
1. Adresat;
2. a/a
księżna

Napisano: 20 gru 2016, 0:10

A co z tymi, którzy rozliczyli się w części z faktur, nie w pełnej kwocie jak w decyzji czy też taką samą decyzję wydaję i do kiedy powinna być wydana, do jakiej daty.
Gość

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x